Scrie pentru noi

AcasăFinante PersonaleNu arunca ulei in chiuveta - iata de ce

Nu arunca ulei in chiuveta – iata de ce

Ultimele articole

Cum planifici bugetul personal pentru a-ți permite proceduri medicale mai costisitoare

În fața unor proceduri medicale costisitoare, planificarea bugetului devine esențială pentru asigurarea accesului la...

Investițiile în design-ul curții: Gresia de exterior versus pavelele, care sunt mai trainice?

Curtea unei case nu este doar un simplu spațiu exterior, ci o extensie a...

Un mesaj care circula pe internet acum cativa ani, privind poluarea apei cu uleiurile aruncate in wc-uri sau chiuvete, a starnit o adevarata disputa. Iata despre ce era vorba:

“Trimis de Ministerul Mediului: Stiti unde se arunca uleiul din tigaie dupa o friptura facuta acasa ? Chiar daca nu facem foarte des friptura, cand o facem, aruncam uleiul folosit in chiuveta, nu-i asa? Aceasta e una dintre cele mai mari greseli pe care le putem face. De ce o facem? Pur si simplu pentru ca nu e nimeni care sa ne explice cum se face corect. Cel mai bun lucru pe care il putem face este sa asteptam sa se raceasca si sa il punem in sticle de plastic, sau de sticla, sa punem dopuri la sticle si sa le aruncam la gunoi.

Mesajul nu a fost confirmat de catre Ministerul Mediului, iar numeroase voci sustin ca uleiul alimentar, spre deosebire de cel mineral, este biodegradabil, deci mesajul este complet gresit. Insa intrebarea ramane: care este cea mai buna metoda de a scapa de uleiul sau grasimea folosite in bucatarie?

Chiar daca e inca incert daca uleiurile sau grasimea alimentara polueaza sau nu apa, aruncarea lor in chiuveta este, in orice caz, o alegere nefericita. Grasimea, dar si anumite uleiuri, se solidifica in tevile de apa cauzand blocaje care pot duce, intr-un final, inclusiv la poluarea apei, pe langa costurile mari de mentenata si disconfortul produs. Statisticile sunt ingrijoratoare: se pare ca pana la 30% dintre blocajele care apar in sistemul de alimentare cu apa sunt cauzate de „dopuri” de grasimi.

In varianta ideala, grasimea si uleiurile alimentare pot fi reciclate si reutilizate. Daca ai rude sau prieteni la tara care folosesc lampi sau sobe care pot functiona folosind uleiuri, atunci tocmai ai gasit cea mai buna solutie.

Daca nu, trebuie sa stii ca in Bucuresti, dar si in tara, au fost infiintate centre de colectare pentru uleiurile utilizate, iar daca ai unul in zona (il gasesti cu o simpla cautare pe internet), foloseste-l!

In orice caz, insa, evita sa arunci grasimile in chiuveta. Daca nu dispui de niciuna dintre variantele de mai sus, toarna grasimea folosita intr-un recipient si arunca-l la gunoi.

Ultimele articole

Cum planifici bugetul personal pentru a-ți permite proceduri medicale mai costisitoare

În fața unor proceduri medicale costisitoare, planificarea bugetului devine esențială pentru asigurarea accesului la...

Investițiile în design-ul curții: Gresia de exterior versus pavelele, care sunt mai trainice?

Curtea unei case nu este doar un simplu spațiu exterior, ci o extensie a...

Voi ce faceti

Introducere la stilul de viata modern In epoca tehnologiei si a informatiei, stilul de viata...

De ce să renunț la factura pe hârtie și să optez pentru cea electronică?

În era digitală în care trăim, tehnologia a transformat multe aspecte ale vieții noastre...

Mai multe articole similare

Cum planifici bugetul personal pentru a-ți permite proceduri medicale mai costisitoare

În fața unor proceduri medicale costisitoare, planificarea bugetului devine esențială pentru asigurarea accesului la...

Investițiile în design-ul curții: Gresia de exterior versus pavelele, care sunt mai trainice?

Curtea unei case nu este doar un simplu spațiu exterior, ci o extensie a...

Voi ce faceti

Introducere la stilul de viata modern In epoca tehnologiei si a informatiei, stilul de viata...