Scrie pentru noi

AcasăFinante PersonaleNu arunca ulei in chiuveta - iata de ce

Nu arunca ulei in chiuveta – iata de ce

Ultimele articole

Autorizația de mediu vs. autorizația integrată de mediu: care sunt principalele diferențe

Ai nevoie de o autorizație de mediu pentru afacerea ta? Dar știi cu exactitate ce...

Este momentul să modernizezi depozitul firmei tale: 3 investiții pe care trebuie să le faci cât mai curând

Orice afacere are nevoie de spații destinate desfășurării activităților specifice firmei. În funcție de...

Un mesaj care circula pe internet acum cativa ani, privind poluarea apei cu uleiurile aruncate in wc-uri sau chiuvete, a starnit o adevarata disputa. Iata despre ce era vorba:

“Trimis de Ministerul Mediului: Stiti unde se arunca uleiul din tigaie dupa o friptura facuta acasa ? Chiar daca nu facem foarte des friptura, cand o facem, aruncam uleiul folosit in chiuveta, nu-i asa? Aceasta e una dintre cele mai mari greseli pe care le putem face. De ce o facem? Pur si simplu pentru ca nu e nimeni care sa ne explice cum se face corect. Cel mai bun lucru pe care il putem face este sa asteptam sa se raceasca si sa il punem in sticle de plastic, sau de sticla, sa punem dopuri la sticle si sa le aruncam la gunoi.

Mesajul nu a fost confirmat de catre Ministerul Mediului, iar numeroase voci sustin ca uleiul alimentar, spre deosebire de cel mineral, este biodegradabil, deci mesajul este complet gresit. Insa intrebarea ramane: care este cea mai buna metoda de a scapa de uleiul sau grasimea folosite in bucatarie?

Chiar daca e inca incert daca uleiurile sau grasimea alimentara polueaza sau nu apa, aruncarea lor in chiuveta este, in orice caz, o alegere nefericita. Grasimea, dar si anumite uleiuri, se solidifica in tevile de apa cauzand blocaje care pot duce, intr-un final, inclusiv la poluarea apei, pe langa costurile mari de mentenata si disconfortul produs. Statisticile sunt ingrijoratoare: se pare ca pana la 30% dintre blocajele care apar in sistemul de alimentare cu apa sunt cauzate de „dopuri” de grasimi.

In varianta ideala, grasimea si uleiurile alimentare pot fi reciclate si reutilizate. Daca ai rude sau prieteni la tara care folosesc lampi sau sobe care pot functiona folosind uleiuri, atunci tocmai ai gasit cea mai buna solutie.

Daca nu, trebuie sa stii ca in Bucuresti, dar si in tara, au fost infiintate centre de colectare pentru uleiurile utilizate, iar daca ai unul in zona (il gasesti cu o simpla cautare pe internet), foloseste-l!

In orice caz, insa, evita sa arunci grasimile in chiuveta. Daca nu dispui de niciuna dintre variantele de mai sus, toarna grasimea folosita intr-un recipient si arunca-l la gunoi.

Ultimele articole

Autorizația de mediu vs. autorizația integrată de mediu: care sunt principalele diferențe

Ai nevoie de o autorizație de mediu pentru afacerea ta? Dar știi cu exactitate ce...

Este momentul să modernizezi depozitul firmei tale: 3 investiții pe care trebuie să le faci cât mai curând

Orice afacere are nevoie de spații destinate desfășurării activităților specifice firmei. În funcție de...

10 criterii care cresc valoarea unui imobil – inclusiv utilizarea profilelor din aluminiu

Investițiile imobiliare au devenit un domeniu de interes major atât pentru cumpărători, cât și...

Top domenii de activitate pentru care certificarea ISO 9001 este o modalitate de a se detașa de competiție

Într-o lume în continuă schimbare și într-o piață competitivă, întreprinderile trebuie să găsească modalități...

Mai multe articole similare

Autorizația de mediu vs. autorizația integrată de mediu: care sunt principalele diferențe

Ai nevoie de o autorizație de mediu pentru afacerea ta? Dar știi cu exactitate ce...

Este momentul să modernizezi depozitul firmei tale: 3 investiții pe care trebuie să le faci cât mai curând

Orice afacere are nevoie de spații destinate desfășurării activităților specifice firmei. În funcție de...

10 criterii care cresc valoarea unui imobil – inclusiv utilizarea profilelor din aluminiu

Investițiile imobiliare au devenit un domeniu de interes major atât pentru cumpărători, cât și...