Scrie pentru noi

AcasăAutoTop 5 accesorii auto esențiale pentru drumuri lungi

Top 5 accesorii auto esențiale pentru drumuri lungi

Ultimele articole

Hidrofoare vs. pompe de apă: avantaje și dezavantaje

Indiferent dacă locuiești la țară sau ai o casă de vacanță, ai nevoie de...

Reparații comune la mașinile rulate: la ce să te aștepți dacă faci o astfel de achiziție?

Dacă te gândești să îți achiziționezi o mașină rulată, probabil te întrebi ce reparații...

Pregătirea pentru o deplasare lungă cu mașina poate fi o adevărată provocare, mai ales dacă nu știi ce accesorii auto îți pot fi de folos. Indiferent dacă ești un șofer experimentat sau unul la început de drum, acest articol te va ghida prin selectarea celor mai importante accesorii, pentru o călătorie confortabilă și în siguranță.

1. Covorașele auto


La drum lung, aceste accesorii auto oferă și un plus de confort pentru șoferi și pasageri, atunci se află în mașină pentru perioade lungi de timp. În plus, unele modele de covoraș auto au proprietăți antiderapante, ceea ce ajută la prevenirea alunecărilor picioarelor, sporind astfel siguranța în timpul condusului.

Covorașele auto au un rol esențial în protejarea interiorului mașinii. Acestea acoperă pardoseala vehiculului, asigurând o barieră între murdărie, praf, lichide și pardoseală. Această funcție de protecție ajută la prevenirea deteriorării tapiseriei și a uzurii premature a pardoselii mașinii. Prin menținerea aspectului inițial al acesteia, pentru cât mai mult timp, covorașele auto contribuie la păstrarea valorii mașinii. Vezi gama de covorașe auto de la ptc-auto.ro

Pe piață există mai multe tipuri de covorașe auto, fiecare cu propriile sale caracteristici. Covorașele din cauciuc sunt extrem de rezistente și ușor de curățat, ceea ce le face o alegere populară mai ales pentru cei care folosesc mașina în condiții mai dificile. Pe de altă parte, covorașele din material textil oferă mai mult confort și pot avea un aspect mai plăcut, însă necesită o curățare mai atentă. Cauți un model pentru brandul mașinii tale? Explorează lista de covorașe pentru BMW sau alte mărci auto. 

2. Odorizantul de mașină

În timpul călătoriilor lungi, în care șoferul și pasagerii petrec mult timp în mașină, un odorizant cu un parfum preferat poate transforma experiența de călătorie într-una plăcută și relaxantă. Anumite arome pot îmbunătăți starea de spirit și pot reduce nivelul de stres, ceea ce este esențial în timpul unui drum lung.

Un alt avantaj major al odorizantului de mașină este capacitatea sa de a elimina sau de a masca mirosurile neplăcute. Acestea pot proveni de la mâncare, animale de companie, țigări sau chiar de la anumite materiale din interiorul mașinii. Un odorizant eficient poate neutraliza acești factori de stres, asigurând un mediu curat și proaspăt.

Studiile arată că anumite arome pot avea efecte pozitive asupra stării de spirit a oamenilor. De exemplu, mirosurile citrice pot stimula energia și vigilența, în timp ce aromele de lavandă sau vanilie pot induce o stare de calm și relaxare. Prin urmare, alegerea unui odorizant de mașină cu un parfum adecvat poate contribui la o experiență mai plăcută, în cazul unui drum lung.

În plus, odorizantul de mașină poate contribui la imaginea personală. Mașina este adesea considerată o extensie a personalității proprietarului. Prin urmare, un odorizant de mașină bine ales poate reprezenta un detaliu care completează imaginea și stilul personal. 

3. Kitul cu produse pentru detailing auto

Produsele de detailing auto joacă un rol esențial în menținerea aspectului plăcut al mașinii și protejarea acesteia, în cazul unor călătorii desfășurate pe un număr mare de kilometri. Acestea contribuie semnificativ la îmbunătățirea esteticii auto, oferind un aspect curat și strălucitor.

Diverse soluții de curățare, șamponul auto, polishul auto și ceara de mașină sunt doar câteva dintre produsele care se folosesc pentru a curăța și proteja vopseaua, cromul, sticla și plasticul. Soluțiile dintr-un kit pentru detailing auto oferă protecție optimă în fața coroziunii, dar și la expunerea în fața unor factori meteo diverși: razele UV, ploaia, zăpada sau praful. 

În plus, produsele de detailing auto joacă un rol important în menținerea unui preț optim de revânzare a mașinii. De asemenea, un vehicul curat și bine întreținut poate îmbunătăți semnificativ experiența de condus, în timpul unor călătorii de lungă durată. O vizibilitate mai bună, un interior curat și un exterior strălucitor pot face ca deplasarea cu mașina să fie mai plăcută. 

4. Sistemul de navigație auto

Acest accesoriu auto este un partener esențial în timpul drumurilor lungi, aducând un plus de eficiență și siguranță. Utilizarea unor sisteme de navigație auto poate contribui în mod semnificativ la reducerea timpului petrecut în trafic, cu impact asupra consumului mediu de combustibil. În plus, prin identificarea celei mai bune rute, navigația auto contribuie la minimizarea uzurii mașinii.

Mai mult decât atât, un astfel de sistem generează siguranță în trafic. Organizându-și călătoria pe baza indicațiilor primite, șoferii pot evita zonele cu trafic intens sau cu lucrări în desfășurare, minimizând astfel riscul accidentelor.

Interfața unei astfel de soluții digitale trebuie să fie cât mai ușor de folosit, indiferent de nivelul de experiență al șoferului. Trebuie să includă hărți rutiere actualizate și funcții intuitive, precum zoom-ul automat, calcularea automată a rutei alternative sau indicațiile vocale, simplificând astfel parcurgerea drumului.

Pentru a beneficia la maximum de funcționalitățile oferite de un astfel de accesoriu auto, ține cont de următoarele sfaturi:

 • Asigură-te că sistemul de navigație este actualizat la ultima versiune;
 • Înainte de a pleca la drum, introdu destinația și verifică ruta sugerată;
 • În timpul călătoriei, urmează indicațiile sistemului, dar rămâi mereu atent la drum și la semnele de circulație.

5. Kitul de prim ajutor

Kitul de prim ajutor nu este doar o recomandare, ci o necesitate absolută. În cazul unui accident rutier minor sau major, elementele sale pot oferi asistență medicală imediată, ce poate face diferența între viață și moarte. De asemenea, poate asigura îngrijirea inițială pentru diverse probleme de sănătate, care pot apărea pe parcursul călătoriei – tăieturi, arsuri sau alergii.

Un kit de prim ajutor eficient include o serie de elemente esențiale:

 • pansamente sterile pentru acoperirea rănilor;
 • plasture pentru tăieturi mici;
 • bandaje pentru suportul zonelor rănite;
 • mănuși de unică folosință pentru a evita contaminarea;
 • antiseptic pentru curățarea rănilor;
 • termometru;
 • foarfecă de prim ajutor;
 • pensetă etc. 

Kitul trebuie ținut în mașină într-un loc ce îți permite să ajungi rapid la el în caz de urgență. De asemenea, este important să îl  păstrezi într-un loc ferit de variațiile de temperatură, deoarece acestea pot afecta eficiența componentelor sale. De exemplu, un loc bun pentru păstrarea kitului ar putea fi torpedoul mașinii, sau un compartiment special din portbagaj.

Acestea sunt cele mai practice accesorii auto pentru o mașină cu care străbați distanțe importante. Comandă online aceste soluții și te bucuri apoi de niveluri ridicate ale confortului și siguranței la drum lung, alături de pasagerii cu care călătorești!

Ultimele articole

Hidrofoare vs. pompe de apă: avantaje și dezavantaje

Indiferent dacă locuiești la țară sau ai o casă de vacanță, ai nevoie de...

Reparații comune la mașinile rulate: la ce să te aștepți dacă faci o astfel de achiziție?

Dacă te gândești să îți achiziționezi o mașină rulată, probabil te întrebi ce reparații...

Descopera puterea aminoacizilor: Secretul performantei si recuperarii in sala de fitness

Intr-o lume in care fitness-ul si sanatatea sunt prioritati pentru multi, cunoasterea despre suplimentele...

Standardele de curățenie pentru un centru Spa: ce trebuie să știi? 

Tratamentele oferite de centrele Spa, cum ar fi masajele și băile calde, ajută la...

Mai multe articole similare

Hidrofoare vs. pompe de apă: avantaje și dezavantaje

Indiferent dacă locuiești la țară sau ai o casă de vacanță, ai nevoie de...

Reparații comune la mașinile rulate: la ce să te aștepți dacă faci o astfel de achiziție?

Dacă te gândești să îți achiziționezi o mașină rulată, probabil te întrebi ce reparații...

Descopera puterea aminoacizilor: Secretul performantei si recuperarii in sala de fitness

Intr-o lume in care fitness-ul si sanatatea sunt prioritati pentru multi, cunoasterea despre suplimentele...