Scrie pentru noi

AcasăAfaceriRăcitoare profesionale pentru bere și alte băuturi

Răcitoare profesionale pentru bere și alte băuturi

Ultimele articole

Refurbished sau Second Hand – cum alegem corect în 2024?

Vrei să-ți schimbi laptopul, dar nu știi exact ce să alegi? Variantele noi sunt...

Strategii de gestionare a riscului de credit cu ajutorul asigurării de credit comercial 

Ai întâmpinat vreodată dificultăți în gestionarea riscului de credit în cadrul afacerii tale? Este...

Răcitorul de bere este categoric dotarea de bază a oricărei berării moderne. El determină viteza de servire și calitatea băuturii care se toarnă în pahar sau halbă. Dacă dispozitivul HoReCa menționat funcționează defectuos sau se oprește pe vreme caniculară, clienții nu vor primi o bere rece și băutura se va deteriora în cele din urmă. 

Răcitoare de bere de calitate premium poți să comanzi de pe site-ul tcromania.com. Echipamentele din oferta acestui magazin online renumit din țara noastră nu te vor lăsa la greu când ți-e lumea mai dragă.

Pentru ce sunt necesare răcitoarele de bere?

La ieșirea din butoi, băutura ce se comercializează intră în răcitor prin niște furtunuri speciale, apoi trece prin serpentinele de răcire. Apoi, berea rece merge la robinetele de turnare în recipientele de servire.

Achiziționarea unui răcitor de bere este absolut esențială dacă se dorește să se păstreze clienții și ca un local să rămână competitiv pe piață. Cu ajutorul acestui echipament, berea este răcită la temperatura optimă de consum: de obicei de la +4 la +8 grade Celsius.

Dacă temperatura este peste +8 grade Celsius, berea începe să facă spumă în exces. La servire, acest lucru este incomod și încetinește foarte mult servirea. Dacă berea este prea rece, nu își dezvoltă gustul și devine prea „înțepător”, câștigând mult dioxid de carbon în exces. Prin urmare, răcitorul nu numai că protejează berea de deteriorare, dar asigură și furnizarea la temperatura corectă a băuturii.

Tipuri de răcitoare pentru băuturi

Există două tipuri principale de răcitoare cu principii diferite de răcire:

  • răcitoare cu apă;
  • răcitoare cu funcționare uscată.

Răcitorul de bere tip flow este echipat cu serpentine care sunt complet scufundate într-un rezervor (baie) cu apă rece. Apa este răcită de o bobină de freon și îngheață în jurul ei. Acesta este modul în care se formează un soi de banc de gheață (crustă de gheață), care asigură o aprovizionare “cu frig” în timpul sarcinilor de vârf.

Răcitorul uscat pentru băuturi se bazează pe un principiu diferit, nu folosesc apă. Elementul principal de răcire este un bloc din aliaj de aluminiu în care sunt amplasate bobinele. Freonul răcește pereții acestui bloc de aluminiu.

Amplasarea răcitorului de băuturi

Echipamentul frigorific poate fi montat pe ori sub tejghea.

Răcitoarele montate pe tejghea sunt compacte și ușor de instalat. Ele pot fi atât de tip uscat, cât și de tip flux. Unele modele sunt echipate cu o coloană de bere încorporată. Dar acest tip de răcitor de bere se remarcă prin capacitatea sa mică, iar numărul liniilor de îmbuteliere este limitat.

Răcitoarele sub blat sunt instalate pe podea sub blat și sunt conectate prin furtunuri la coloana de bere. Sunt mai voluminoase decât cele montate pe tejgheaua de servire, dar oferă performanțe maxime. 

Tipul de răcire cu apă este utilizat cel mai des în practică.

Cum poți ca să alegi răcitorul de bere potrivit?

Selectarea și instalarea corectă a unui răcitor de băuturi este esențială pentru funcționarea stabilă și cu succes a unui punct de distribuire.

Trebuie asigurată izolarea termică a conductelor care duc de la răcitor la antispumante sau robinete. Prin urmare, un bar, cafenea, loc de joacă de vară, tarabă stradală nu poate funcționa fără un sistem fiabil de răcire a băuturilor comandat de la un distribuitor de echipamente HoReCa prestigios și care, odată livrat va fi instalat de către o echipă de specialiști. Mai ales dacă este un echipament mai complex.

Cele mai importante criterii de selecție ale unui răcitor sunt următoarele:

  • productivitate (calculată în litri pe oră) ținând cont de vânzările în perioadele de vârf;
  • numărul de sortimente de bere îmbuteliate;
  • tipul de răcitor de bere (pentru tejghea sau sub tejghea, de tip through-flow sau uscat);
  • limitele de control al temperaturii de ieșire;
  • fiabilitate;
  • aspect;
  • preț.

Nu întâmplător prețul este poziționat pe ultimul loc: răcitorul nu este partea instalației de bere la care merită să se facă economii. În același timp, economisirea este importantă pentru mulți oameni de afaceri aspiranți care intenționează să deschidă un punct de vânzare sau un stand de bere. Specialiștii de la TC Romania Crown Cool te pot ajuta să găsești răcitorul de băuturi potrivit pentru tine în ceea ce privește performanța și prețul.

Magazinul online tcromania.com oferă o gamă variată de echipamente de bere pentru afaceri HoReCa. Această secțiune a catalogului prezintă modele populare de răcitoare de poziționat sub tejghea sau pe tejghea pentru bere și alte băuturi la prețuri accesibile.

Intră chiar acum să le analizezi pe îndelete!

Cele mai citite articole

Ultimele articole

Refurbished sau Second Hand – cum alegem corect în 2024?

Vrei să-ți schimbi laptopul, dar nu știi exact ce să alegi? Variantele noi sunt...

Strategii de gestionare a riscului de credit cu ajutorul asigurării de credit comercial 

Ai întâmpinat vreodată dificultăți în gestionarea riscului de credit în cadrul afacerii tale? Este...

Visezi să îți deschizi propriul tău boutique? Top 5 aspecte de care trebuie să ții cont

Boutique-urile oferă clienților o experiență de cumpărare personalizată și de înaltă calitate, caracterizată de...

Industria 4.0: pregătește-ți afacerea pentru viitor

Industria 4.0 sau a patra revoluție industrială este privită ca o „trusă de instrumente...

Mai multe articole similare

Refurbished sau Second Hand – cum alegem corect în 2024?

Vrei să-ți schimbi laptopul, dar nu știi exact ce să alegi? Variantele noi sunt...

Strategii de gestionare a riscului de credit cu ajutorul asigurării de credit comercial 

Ai întâmpinat vreodată dificultăți în gestionarea riscului de credit în cadrul afacerii tale? Este...

Visezi să îți deschizi propriul tău boutique? Top 5 aspecte de care trebuie să ții cont

Boutique-urile oferă clienților o experiență de cumpărare personalizată și de înaltă calitate, caracterizată de...