Scrie pentru noi

AcasăAfaceriCe sunt cuptoarele gastronomice si care sunt avantajele acestora

Ce sunt cuptoarele gastronomice si care sunt avantajele acestora

Ultimele articole

Ținute de seară cu balerini: cum să arăți elegant fără tocuri?

Eleganța nu înseamnă întotdeauna tocuri înalte. În ultimii ani, balerinii au câștigat tot mai...

Top 5 cele mai căutate preparate pe care să le incluzi în meniul restaurantului

Gastronomia evoluează iar, preferințele culinare se adaptează la noile tendințe, de aceea, alegerea preparatelor...

Cuptoarele gastronimice sunt acele solutii inteligente, potrivite pentru bucatariile profesionale, atat cele ale restaurantelor cat si ale altor companii din domeniul HoReCa, pentru dotarea bucatariilor si spatiilor de alimentatie publica. Cuptoarele gastronomice au un rol extrem de important in bucatariile profesionale pentru ca pot asigura gatirea perfecta a oricarui fel de mancare.

O oferta variata de cuptoare gastronomice este disponibila si online astfel incat reprezentantii marilor restaurante sa le asigure clientilor cele mai bune si sanatoase preparate. Unele din cele mai des utilizate astfel de cuptoare gastronomice si echipamente de gatit se numesc marmite si au un principiu de functionare foarte simplu asemanator cu cel al tigailor basculante.

Importanta cuptoarelor gastronomice

Cuptoarele gastronomice implica numeroase procese de gatire a preparatelor, prin coacere la joasa temperatura, prin gatire la abur, frigere, prajire, deshidratare, afumare, etc. Aceste cuptoare au caracteristici speciale ce implica niveluri de umidificare, mentinerea temperaturilor constante, sisteme pentru gatirea simultana a mai multor alimente, asigurand finalizarea unor preparate foarte apreciate de clienti.

Gama de cuptoare gastronomice fiabile si care folosesc tehnologii inovative, asigura un mod simplu si intuitiv, precum si sanatos si sigur de preparare, prin apasarea simpla a unor pictograme. Aceste cuptoare au caracteristici care usureaza munca chef-ilor si reprezinta ajutoare de nadejde in orice bucatarie.

Cu ajutorul acestor dispozitive bucatarii pot gati preparate savuroase, pastrand valorile nutritionale ale alimentelor, gratie conditiilor de coacere perfecte. Folosirea cuptorului gastronomic la realizarea felurilorde mancare este detaliul care face diferenta intre preparatele bune si cele excelente, dupa care clientii se ling pe degete.

Ce sunt marmitele electrice si la ce folosesc

Pe langa cuptoarele gastronomice, in bucatariile specializate sunt necesare si marmitele electrice. Acestea sunt echipamente de gatit pentru un volum usor, sunt perfecte pentru restaurante, cantine, complexe scolare si chiar hoteluri. Marmitele functioneaza intocmai ca si tigaile basculante, fiind utilaje de gatit multifunctionale.

Practic, marmita este o oala cu un sistem propriu de incalzire si de gatire, prevazuta cu un robinet de scurgere. Marmitele pot fi de doua feluri, anume cu incalzire directa si indirecta. Cele cu incalzire directa pot fi folosite la prepararea ciorbelor, supelor, orezului, carnii, pastelor, pestelui, legumelor fierte si chiar cafelei. Marmitele cu incalzire indirecta sunt perfecte pentru a prepara sosuri delicate, crème si alte preparate sofisticate.

Solutii eficiente pentru marile bucatarii

Solutiile eficiente in marile bucatarii pentru prepararea si pastrarea alimentelor includ: cuptoarele Retigo, cuptoarele pe carbuni, cele cu convectie si aburi, cu convectie si umidificare, holdomatele, cabinetele de pastrare la cald si la rece, cabinetele de regenerare si pastrare la cald sau la rece, cuptoarele in temperatura joasa, cuptoarele cu aburi in presiune inalta, precum si accesoriile potrivite si detergenti.

Marmitele electrice pot fi pe gaz, cu incalzire directa si indirecta, de diferite capacitati. Atat cuptoarele gastronomice cat si marmitele sunt metode de gatit blande si profesionale, ideale pentru restaurante, pentru cantine, pentru afaceri in care preferintele si exigentele clientilor trebuie satisfacute din punct de vedere gastronomic.

Ultimele articole

Ținute de seară cu balerini: cum să arăți elegant fără tocuri?

Eleganța nu înseamnă întotdeauna tocuri înalte. În ultimii ani, balerinii au câștigat tot mai...

Top 5 cele mai căutate preparate pe care să le incluzi în meniul restaurantului

Gastronomia evoluează iar, preferințele culinare se adaptează la noile tendințe, de aceea, alegerea preparatelor...

Cum să transformi provocările în oportunități pentru afacerea ta

În lumea afacerilor, provocările sunt inevitabile, dar adevărata măiestrie constă în capacitatea de a...

31 de idei de afaceri cu fonduri europene nerambursabile

Introducere în finanțarea europeană Fondurile europene nerambursabile reprezintă o oportunitate excelentă pentru antreprenorii care doresc...

Mai multe articole similare

Ținute de seară cu balerini: cum să arăți elegant fără tocuri?

Eleganța nu înseamnă întotdeauna tocuri înalte. În ultimii ani, balerinii au câștigat tot mai...

Top 5 cele mai căutate preparate pe care să le incluzi în meniul restaurantului

Gastronomia evoluează iar, preferințele culinare se adaptează la noile tendințe, de aceea, alegerea preparatelor...

Cum să transformi provocările în oportunități pentru afacerea ta

În lumea afacerilor, provocările sunt inevitabile, dar adevărata măiestrie constă în capacitatea de a...