Radu Timis este fondatorul şi proprietarului grupului de firme Cris-Tim și presedintele Asociației Romane a Carnii.
Cris-Tim este una dintre cele mai cunoscute companii de pe piata de mezeluri din Romania. Este o afacere care a crescut si s-a dezvoltat datorita pasiunii si entuziasmului Cristinei si lui Radu Timis. Filosofia Cris-Tim se invarte in jurul a cateva concepte cheie: familie, calitate, seriozitate si creativitate.
Radu Timis – Cariera profesionala
Cris-Tim, compania romaneasca din zona industriei alimentare, si-a inscris numele pe lista firmelor private din noua economie de piață inca din 1991. De altfel, compania și-a luat numele de la cel al Cristinei Timis, sotia fondatorului Radu Timis, devenind in timp un brand sub umbrela caruia s-au dezvoltat mai multe linii de business, de la industrie alimentara la turism.
A fost profesor de sport in Oltenita in urma cu 33 de ani. A fost profesor de sport pana in 1988, cand s-a transferat la Intreprinderea de Hoteluri și Restaurante, ca instructor de inot si bodybuilding la Hotel Bucuresti. In 1991, devenit intre timp sef la SPA-ul hotelului, decide, sa intre in afaceri: intai o afacere de import-export cu China, iar apoi un alt business tot din zona de import-export, afaceri care nu au avut succes. A treia oara avea sa fie cu noroc: a imprumutat 700 de dolari si a deschis un chiosc in Piata Gorjului, unde vindea mezeluri de la Ulmeni si branzeturi din zona Campulung Moldovenesc. Afacerea prinde cheag, iar antreprenorul ia decizia să intre și pe zona de producțte de mezeluri. O face incepand cu 1994, intr-un fost aprozar din cartierul Pajura. Un an mai tarziu cumpara mai multe terenuri in zona de case din Bucureștii Noi, le dezafecteaza si construiește o fabrica de mezeluri si sediul central al firmei.
Radu Timis a reusit sa stranga in jurul lui intreaga familie si sa ridice valoarea afacerilor sale la aproximativ 155 de milioane de euro, din care 130 de milioane de euro sunt generate din producția de mezeluri. Astazi, Radu Timis este cel mai mare jucator cu capital autohton din industria cărnii.
O mare oportunitate pentru extindere a venit în 1996, odată cu introducerea facilitatilor fiscale pentru companiile care investeau in zonele considerate defavorizate, in care nu mai exista industrie. Timis s-a concentrat pe Filipestii de Padure, Prahova, unde a construit patru fabrici de-a lungul timpului, valoarea totala a investitiei ridicandu-se la aproximativ o suta de milioane de euro. Radu Timis a reusit sa stranga in jurul lui intreaga familie si sa ridice valoarea afacerilor sale la aproximativ 155 de milioane de euro, din care 130 de milioane de euro sunt generate din producția de mezeluri.
Astazi, Radu Timis este cel mai mare jucator cu capital autohton din industria cărnii. Nu exclude o extindere regionala, dar prefera pentru moment sa se concentreze pe investițiile locale. De asemenea, si-a anuntat intentia de a duce Cris-Tim pe Bursa de la Bucuresti.
Profil Radu Timis – Repere
A fost profesor de sport pana in 1988, cand s-a transferat la Intreprinderea de Hoteluri și Restaurante, ca instructor de inot si bodybuilding la Hotel Bucuresti.
In 1991, devenit intre timp sef la SPA-ul hotelului, decide, sa intre in afaceri.
Incepand cu 1994, iar antreprenorul ia decizia sa intre pe zona de productie de mezeluri.
In 1996 a aparut o mare oportunitate pentru extinderea afacerii lui Timis in domeniul mezelurilor si branzeturilor, odata cu introducerea facilitatilor fiscale pentru companiile care investeau in zonele considerate defavorizate, in care nu mai exista industrie.
Trei lucruri pe care nu le stiai despre Radu Timis
Lucreaza in companie alaturi de sotie si de trei dintre cei patru fii ai săi.
Are o parere proprie despre afacerea sa: compara modul de dezvoltare al grupului Cris-Tim cu cel al unei multinationale.
Îi place sa spuna ca, mental, se simte la 58 de ani ca la 30 si si-a propus sa construiasca un business pentru o suta de ani.