Scrie pentru noi

AcasăAfaceriMasa frigorifică: de ce are nevoie afacerea ta HoReCa de ea?

Masa frigorifică: de ce are nevoie afacerea ta HoReCa de ea?

Ultimele articole

Poți păstra părul scurt după un transplant de păr?

Dacă ai avut sau iei în considerare un transplant de păr, s-ar putea să...

Creșterea eficienței producției în Industria 4.0: Cum poți trece la nivelul următor

Industria 4.0 a transformat modul în care companiile produc, monitorizează și optimizează procesele. Digitalizarea...

O masă frigorifică sau de congelare este un echipament de catering care combină proprietățile funcționale ale unui blat de bucătărie și ale unui mic frigider profesional. De obicei sunt dotate cu 2, 3 sau 4 uși și răcire ventilată.

Pentru unele modele de mese frigorifice specific este că au și zone de vitrine, suprafețe pentru recipiente gastronorm sau chiuvete. Principalele avantaje ale mesei frigorifice sunt compactitatea și capacitatea de a stoca ingredientele necesare și preparatele gata, astfel încât acestea să fie „la îndemâna bucătarului”.

Este bine de știut că nicio unitate de alimentație publică nu poate funcționa în zilele noastre fără dispozitive de refrigerare sau congelare a alimentelor competitive. În același timp, nu există întotdeauna suficient spațiu în incintă pentru a instala o listă completă a echipamentelor necesare. La urma urmei, pe lângă dotările de refrigerare, ar trebui să existe și echipamente termice, electromecanice, mașini de spălat vase, diferite elemente auxiliare. 

Dacă nu există o amenajare ergonomică în bucătăria profesională, atunci încetinește munca personalului, ceea ce afectează negativ profitabilitatea companiei și popularitatea acesteia în ochii consumatorilor. Același lucru este valabil și dacă echipamentele frigorifice necesare se află în zona de depozitare separată. Bucătarul trebuie să meargă în permanență acolo pentru ingrediente sau pentru a pune produsele finite pentru depozitarea la rece pe termen scurt. Astfel, ergonomia corectă a zonelor devine o sarcină de o importanță capitală în domeniul HoReCa.

Masa frigorifică sau congelatoare rezolvă cu succes problema amplasării și crește productivitatea. Pe suprafața sa de lucru, se pot găti diverse feluri de mâncare, iar în compartimentele de răcire pot depozita componentele din care sunt fabricate și produsele de vânzare. 

Un astfel de echipament profesional este utilizat tot mai frecvent în restaurante, brutării, pizzerii, cafenele, supermarketuri, cantine, baruri, magazine, magazine de tip fast-food sau alte unități. Se găsește în bucătării, bufete și linii de distribuție. Folosit pentru carne, pește, fructe, băuturi, cârnați, produse lactate, sushi, brânzeturi, salate, deserturi reci, aluat, pizza, alte diferite semifabricate.

Mesele de răcire sunt 100% echipamente profesionale. Ele se disting printr-o durată de viață crescută și rezistență la uzură, la deteriorări mecanice.

Clasificarea meselor frigorifice

Echipamentele de acest tip sunt împărțite în două mari grupe:

Mese frigorifice. De obicei ele permit a se menține temperatura aerului în camerele de lucru de la – 2 la + 12 grade Celsius. Astfel de dispozitive sunt concepute pentru depozitarea la rece pe termen scurt a legumelor și fructelor proaspete, băuturilor, produselor lactate, precum și a mâncărurilor finite.

Mese congelatoare. Acestea funcționează la temperaturi de la -10 la -25 grade Celsius. Sunt folosite pentru congelarea profundă a sortimentelor de carne, pește.

În plus, în funcție de modul de funcționare, mesele frigorifice pot fi cu ​​temperatură joasă, medie, precum și cu temperaturi combinate.

Principalele categorii de mese frigorifice după funcționalitate:

  • Răcire sau congelare standard. Concepute pentru gătirea rapidă și depozitarea pe termen scurt a ingredientelor în stare rece sau congelată. 
  • Saladete. Acesta este numele meselor frigorifice, pe capacul cărora există neapărat o structură pentru instalarea recipientelor gastronorm. Pot depozita, fără a amesteca mirosurile, ingrediente pentru prepararea aperitivelor reci sau a salatelor (de unde provine și denumirea lor). 
  • Mese reci de pizza. Aceste unități diferă de altele prin faptul că blatul este realizat din granit sau marmură. Piatra naturală este convenabilă pentru pregătirea bazei (crustei), deoarece aluatul nu se lipește de blat și, cel mai important, este întotdeauna rece. Acest lucru este important, deoarece aluatul, odată cu creșterea temperaturii, își pierde proprietățile. Echipamentul frigorific menține temperatura necesară în compartimentele interne, diferită pentru diferite modele. Un model de masă rece deosebită este echipamentul dotat și cu o vitrină care este folosită nu numai pentru gătit, ci și pentru vânzarea propriu-zisă de pizza. Are mostre de preparate finite și toppinguri. Pe blat pot exista rafturi și niște speciale pentru recipientele gastronorm.

Există și mese frigorifice și mese congelatoare pentru cafenele, fast-food, supermarketuri, restaurante. Blatul lor este folosit pentru gătit rapid, iar compartimentul rece este folosită pentru depozitarea componentelor. 

Mesele frigorifice sunt de perete și insulă. La prima, ușile compartimentelor de depozitare și fațadele sertarelor sunt poziționate doar pe o parte, iar pe de altă parte, pe blat este adesea plasată o latură gen barieră pentru a preveni căderea produselor sau a stocurilor pe podea. La mesele reci tip insular există uși pe ambele părți, de obicei poziționate în mijlocul camerei.

Găsești mese frigorifice de calitate la preț accesibil, ideale pentru afacerea ta pe tcromania.com. Comandă-le de aici!

Ultimele articole

Poți păstra părul scurt după un transplant de păr?

Dacă ai avut sau iei în considerare un transplant de păr, s-ar putea să...

Creșterea eficienței producției în Industria 4.0: Cum poți trece la nivelul următor

Industria 4.0 a transformat modul în care companiile produc, monitorizează și optimizează procesele. Digitalizarea...

Când să apelezi la servicii de curățenie externe?

Curățenia este o activitate esențială în viața de zi cu zi, indiferent că vorbim...

Skoda: O investiție sigură pe piața mașinilor la mâna a doua

Skoda a devenit, fără îndoială, un nume de referință pe piața auto, cunoscut pentru...

Mai multe articole similare

Poți păstra părul scurt după un transplant de păr?

Dacă ai avut sau iei în considerare un transplant de păr, s-ar putea să...

Creșterea eficienței producției în Industria 4.0: Cum poți trece la nivelul următor

Industria 4.0 a transformat modul în care companiile produc, monitorizează și optimizează procesele. Digitalizarea...

Când să apelezi la servicii de curățenie externe?

Curățenia este o activitate esențială în viața de zi cu zi, indiferent că vorbim...