Cum se face că atât de mulți copii crescuți în „Harry Potter”, „Jocurile foamei”, „Războiul stelelor” și toate filmele cu figuri de acțiune Marvel reușesc să rateze un punct critic al poveștilor? Lecția fiind: Dacă vrei să prevalezi asupra ticăloșilor răi, trebuie să ai instrumentele adecvate pentru a te lupta.
Milioane de oameni se protejează pe ei înșiși și familiile lor cu arme în fiecare zi în Statele Unite. Ei aleg armele ca mijloc de apărare pistoale de autoapărare.
Este absurd să vorbim despre dreptul la autoapărare în teorie, dar apoi să le refuzăm oamenilor instrumentele de care au nevoie pentru a-și exercita acest drept.
Fără armă, majoritatea americanilor sunt lipsiți de apărare de mâna unui criminal violent. Câți dintre noi se antrenează în luptă corp la corp, forța fizică și rezistența mentală pentru a reacționa într-o situație de luptă sau fugă pentru a respinge un prădător agresiv, în special pe cineva care ne atacă mai întâi și este înarmat cu un mortal armă?
O armă vă garantează siguranța? Nu, dar vă oferă capacitatea de a vă apăra împotriva unui atacator armat, superior din punct de vedere fizic sau instabil din punct de vedere mental.
De ce în lume nu ar vrea cineva să aibă mijloacele de a se proteja pe ei înșiși și familiile lor împotriva prădătorilor criminali și a nebunilor? Mai rău încă, de ce ar face cineva un lobby activ guvernului său pentru a se priva pe sine și pe orice alt cetățean care respectă legea de cele mai eficiente mijloace de a se proteja?
Armele ucid oameni sau oamenii ucid oameni? Răspunsurile la acea enigmă trasează o linie strălucitoare între cele două părți ale unei dezbateri caricaturate despre arme în America polarizată. O parte crede că armele reprezintă o amenințare la adresa siguranței publice, în timp ce cealaltă consideră că sunt un instrument esențial de autoconservare.
Cel mai cuprinzător studiu realizat vreodată despre utilizarea armelor defensive în Statele Unite a fost un sondaj din 1995 publicat de criminologul Gary Kleck în Journal of Criminal Law and Criminology. Acest studiu a raportat între 2,1 și 2,5 milioane de utilizări de arme defensive în fiecare an.
Dacă deținerea unei arme crește riscul morții violente legate de arme în casă, de ce aleg oamenii să dețină arme? Până în prezent, răspunsul predominant din literatura de sănătate publică s-a bazat aparent pe un model de deficit de cunoștințe care presupune că proprietarii de arme nu sunt conștienți de riscuri și că avertismentele repetate cu privire la „dovezile copleșitoare” ale „riscului pentru sănătate al unei arme la domiciliu fiind mai mare decât beneficiul ” ar trebui, prin urmare, să scadă deținerea armelor și să sporească sprijinul pentru reforma legislației privind armele.