Fabricarea aditivată poate fi o unealtă utilă pentru afacerea ta – mai mult decât atât, te poate ajuta chiar să devii lider în nișa în care activezi. Dar, ca orice altă unealtă grozavă, e nevoie să știi să o folosești în modul corect – poți utiliza printarea 3D nu doar pentru prototipare, ci și pentru producția efectivă.
Dar cum poți integra printarea 3D în afacerea ta? Indiferent dacă ești deja expert în fabricarea 3D sau dacă de abia ți-ai achiziționat un kit imprimanta 3d, ți-am pregătit câțiva pași prin care poți face fabricarea aditivată relevantă pentru compania ta.
Analizează care parte a proiectului îți ia prea mult timp
Când lucrezi în producție, timpul e prețios: cu cât mai repede produci obiectul, cu atât vei optimiza producția. Ei bine, imprimarea 3D face tot ce faci tu, dar mult mai repede. De exemplu, dacă petreci prea multă vreme asamblând părțile unui obiect după ce l-ai produs, fabricarea aditivată te poate salva.
Este important să îți evaluezi clar nevoile și punctele slabe – găsește partea proiectului care te încetinește și folosește fabricarea aditivată pentru a înlocui. De cele mai multe ori, asta e valabil în cazul detaliilor: știai că e mai ușor să faci un pantof decât fundița decorativă de pe el? Alege să o fabrici cu ajutorul printării 3D, ca să economisești nu doar timp și bani, ci și pentru a fi mai eficient.
Analizează părțile mult prea costisitoare ale proiectului
Optimizarea costurilor este esențială atunci când ai o afacere. Cum ar fi dacă unele aspecte te-ar costa mai puțin cu ajutorul fabricării aditivate decât prin maniera tradițională pe care o ai acum? Unele produse au nevoie, pentru a ajunge pe rafturile magazinelor, de zeci de mâini în producție: asta s-ar putea eficientiza dacă ai alege imprimarea 3D, reducând astfel costurile.
De asemenea, dacă ne referim la îmbrăcăminte, încălțăminte sau chiar unelte – materialele sunt extrem de costisitoare, iar fabricarea 3D ar fi soluția optimă pentru tine.
Optimizează spațiul pe care îl ai la dispoziție
Ai crede că spațiul pe care îl ai la dispoziție influențează producțiile tale – ceea ce e adevărat, dacă ne raportăm la maniera tradițională. Nu poți produce la scară largă într-un spațiu redus pe cale tradițională, pentru că ai avea nevoie de zeci de echipamente.
Cum ar fi dacă asta s-ar schimba? Ei bine, e posibil – în comparație cu manufactura tradițională, printarea 3D are nevoie de mult mai puțin echipament. Iar asta înseamnă spațiu optimizat, cost scăzut de mentenanță și viteză crescută pentru producere. Ai nevoie de imprimanta 3D, care îți va deveni cea mai bună prietenă, un filament PLA sau opțiunea care ți se potrivește și te poți apuca de treabă.
Ce înseamnă fabricarea aditivată pentru afacerile mici
Fabricarea aditivată este soluția optimă mai ales pentru companiile mici, care poate nu își permit să aibă zeci de angajați care să lucreze la un produs și care nici nu au un spațiu generos la dispoziție. Industria fabricării 3D este într-o continuă evoluție.
Acum câțiva ani, zvonurile spuneau că imprimarea 3D va ajunge să nu mai fie doar un hobby, ci un mod prin care ne vom desfășura activitățile zilnice, o manieră de a ne genera singuri produsele de care avem nevoie.
De la prototipare și până la producere în masă, imprimarea 3D își arată continuu valoarea – iar companiile mici au de profitat din asta, întrucât pot obține o eficientizare reală a costurilor și a timpilor de producție.