Pentru ca primavara este sezonul in care primim cele mai multe flori in ghiveci, am inceput o serie de sfaturi de ingrijire a celor mai indragite flori de primavara. Azi vorbim despre ingrijirea narciselor in ghiveci.
– In primul rand, daca ti le cumperi chiar tu si nu le-ai primit cadou, e important sa stii sa alegi narcisele. Chiar daca cele inflorite sunt, poate, mai atragatoare, opteaza totusi pentru o planta cu multi boboci si mai putine flori deschise pentru ca acestea din urma se vor trece foarte repede.
– Odata ce le-ai adus acasa, cel mai bine ar fi sa le muti intr-un ghiveci mai mare (de obicei narcisele vin in ingramadite in ghivece foarte mici) si sa le replantezi cam la o marime de bulb distanta una de cealalta. Va fi nevoie, probabil, sa adaugi pamant de flori pentru a umple ghiveciul. Alege un pamant de calitate.
– Narcisele au nevoie de multa lumina, in lipsa careia vor creste inalte, de dimensiuni mici si lipsite de culoare.
– Solul trebuie sa fie in permanenta umed, insa nu exagera cu apa pentru ca bulbii putrezesc usor.
– Pentru ca sunt flori de primavara, narcisele se vor simti bine la temperaturi mai scazute, cam in jurul valorii de 10 grade Celsius. Pastreaza-le, asadar, pe balcon, pe pervaz afara sau intr-o camera neincalzita, in apropierea geamului.
– Foloseste fertilizanti pentru flori. Ii gasesti usor in orice florarie sau supermarket. Incearca si un Fertilizant natural pentru plante cu sare Epsom si coji de banane.
– Daca vrei sa plantezi bulbii in gradina dupa trecerea florilor, contina sa folosesti ferlizanti pentru inca o luna, apoi scoate bulbii din ghiveci si planteaza-i in gradina. Din pacate bulbii replantati in ghiveci in aceleasi conditii fie nu mai produc flori de calitate, fie nu mai infloresc.