Scrie pentru noi

AcasăLifestyleShaorma – o mâncare sănătoasă şi săţioasa

Shaorma – o mâncare sănătoasă şi săţioasa

Ultimele articole

Cum să reduci costurile operaționale fără să sacrifici calitatea: ghid pentru antreprenori

Echilibrul dintre reducerea costurilor și menținerea calității serviciilor reprezintă o provocare constantă pentru tine,...

Hidrofoare vs. pompe de apă: avantaje și dezavantaje

Indiferent dacă locuiești la țară sau ai o casă de vacanță, ai nevoie de...

Pentru cei care au poftă să deguste o shaorma in Piatra Neamt dar au unele reţineri din cauză că este considerată o mâncare nesănătoasă şi o adevărată bombă de calorii şi E-uri, trebuie să ştie că acest fel de mâncare nu este asociată doar cu colesterolul şi cu problemele ce ţin de sănătate şi de greutate.

Realitatea este ca o shaorma servită o dată pe săptămână la prânz nu poate afecta şi îngraşa pe nimeni în mod excesiv. Consumat zilnic, acest preparat nu este tocmai cea mai bună alegere a consumatorilor, care ţin deopotrivă la sănătate şi la silueta.

Ce conţine o shaorma?

La farfurie sau rulata şi servită în mod tradiţional, shaorma conţine următoarele ingrediente care cu siguranţă că nu vor face rău consumatorilor, în combinaţia dată şi în proporţii egale:

  • carne de pui sau de vită, la alegere, poate chiar şi carne de porc, preparată la foc mic, lateral şi lent, astfel încât grăsimea ce se topeşte din carne să se scurgă jos şi să rămână acolo. În cazul cârnii preparată la grătar în mod clasic, grăsimea se scurge peste cărbuni sau foc, este arsă şi degajă fum spre carne în diverse forme şi multe alte substanţe. Mai mult, carnea din shaorma nu este arsă, ci doar bine făcută şi scursă de grăsimi;
  • legume. Toate legumele folosite la prepararea shaormei sunt proaspete, sunt preparate în mod sănătos, astfel încât roşia este proaspăt tăiată, varza este preparată sub formă de salată, castraveţii sunt muraţi, ceapă şi usturoiul sunt sănătoase. Cartofii sunt prăjiţi, dar acesta ar fi singurul ingredient mai puţin sănătos din acest preparat deosebit;
  • lipia în care se înfăşoară shaorma sau pe care se pune, chiar dacă este servită la farfurie, se face din făină şi din apă. Lipia nu îngraşă, reprezentând minimul de pâine pe care consumatorii îl pot mânca, în comparaţie, spre exemplu, cu chiflă burgerilor;
  • sosurile care se pun în shaorma nu sunt tocmai sănătoase, este just, însă se adăugă în proporţii mici şi nu fac rău. Dacă sosurile sunt preparate în local, după reţete proprii sau luate de pe internet, atunci cu siguranţă sunt mai sănătoase.  Cert este că persoanele care consumă shaorma pot opta pentru un produs fără “de toate”, adică fără sosurile grele şi deloc sănătoase. Clienţii sunt încurajaţi să îşi facă shaorma după bunul lor plac, să opteze chiar pentru eliminarea cartofilor şi să compenseze cu extra legume sau salată de varză.

A mânca shaorma de maxim două ori pe săptămână nu este un obicei care aduce prejudicii sănătăţii sau siluetei, iar atâta timp cât consumatorii evita sosurile grele şi cartofii prăjiţi, shaorma poate reprezenta o alegere cât se poate de delicioasă şi de satioasa. Comparativ cu shaorma, burgerii sunt mult mai bogaţi caloric, carnea fiind mult mai grasă, chiflă mai sanatoasa, iar sosurile mai grele. 

Ultimele articole

Cum să reduci costurile operaționale fără să sacrifici calitatea: ghid pentru antreprenori

Echilibrul dintre reducerea costurilor și menținerea calității serviciilor reprezintă o provocare constantă pentru tine,...

Hidrofoare vs. pompe de apă: avantaje și dezavantaje

Indiferent dacă locuiești la țară sau ai o casă de vacanță, ai nevoie de...

Reparații comune la mașinile rulate: la ce să te aștepți dacă faci o astfel de achiziție?

Dacă te gândești să îți achiziționezi o mașină rulată, probabil te întrebi ce reparații...

Descopera puterea aminoacizilor: Secretul performantei si recuperarii in sala de fitness

Intr-o lume in care fitness-ul si sanatatea sunt prioritati pentru multi, cunoasterea despre suplimentele...

Mai multe articole similare

Cum să reduci costurile operaționale fără să sacrifici calitatea: ghid pentru antreprenori

Echilibrul dintre reducerea costurilor și menținerea calității serviciilor reprezintă o provocare constantă pentru tine,...

Hidrofoare vs. pompe de apă: avantaje și dezavantaje

Indiferent dacă locuiești la țară sau ai o casă de vacanță, ai nevoie de...

Reparații comune la mașinile rulate: la ce să te aștepți dacă faci o astfel de achiziție?

Dacă te gândești să îți achiziționezi o mașină rulată, probabil te întrebi ce reparații...