Scrie pentru noi

AcasăIT&CCat costa WooCommerce? Cheltuieli asociate cu utilizarea WooCommerce

Cat costa WooCommerce? Cheltuieli asociate cu utilizarea WooCommerce

Ultimele articole

Relevanța SEO în 2024: Adaptarea la noile tendințe

În 2024, SEO rămâne o componentă esențială a strategiilor de marketing digital, în ciuda...

De ce un sistem de suspensie auto bun poate fi avantajos pentru mașina ta

Dacă vrei să prelungești durata de viață a mașinii tale și să economisești bani...

Unul dintre cele mai cunoscute pluginuri WordPress, care va permite sa va transformati website-ul intr-un magazin online este WooCommerce. Renumele acestui plugin se datoreaza marketingului sau incredibil, designului excelent si costului sau: gratuit! Cu toate acestea, va vom ghida prin ceea ce inseamna de fapt acest plugin gratuit si vom evidentia cheltuielile asociate astfel incat in final sa intelegeti cat costa per ansamblu utilizarea WooCommerce.

WooCommerce este free (gratuit) sau freemium?

Un lucru pe care ar trebui sa-l retineti atunci cand luati in calcul WooCommerce si alte plugin-uri este daca este gratuit sau freemium. Ideea unui plugin gratuit (free) este simpla: este gratuit si il puteti folosi pe deplin in scopul propus, fara a cheltui un ban. In cazul pluginurilor freemium, multe dintre functiile pluginului / software-ului sunt blocate in spatele unui upgrade premium.

WooCommerce este cu siguranta un plugin gratuit. Puteti rula un magazin online simplu folosind pluginul WooCommerce si orice extensii gratuite din „depozitul” WordPress. Cu toate acestea, daca doriti functionalitati mai avansate pot fi necesare  extensii care implica costuri suplimentare.

Costuri asociate cu WooCommerce

1. Gazduire web

Pentru a utiliza WooCommerce veti avea nevoie de o gazda web. Costul va depinde in totalitate de locul in care decideti sa va bazati site-ul dar optiunile sunt aproape nesfarsite. Exista numerosi furnizori de gazduire web (cum este si HostX) care va ofera atat gazduire web partajata, cat si gazduire web optimizata pentru WordPress si WooCommerce iar  costurile variaza la fel de mult ca si setul de caracteristici.

Gazduire web shared

Daca bugetul este o problema pentru dvs., gazduirea shared (partajata) va fi cea mai ieftina optiune. De exemplu, la HostX, pretul pachetelor de gazduire shared se incadreaza intre 1,75 – 24,5 € /luna. Cu un pachet shared veti avea tot ce va trebuie pentru a incepe iar pe masura ce cresteti, puteti face upgrade la un plan de gazduire superior.

Gazduire web optimizata pentru WordPress si WooCommerce

Un pachet de gazduire web optimizata pentru WordPress si WooCommerce este putin mai costisitor. Preturile pachetelor se incadreaza intre 9,99 – 145,99 € /luna, in functie de cati vizitatori zilnici va asteptati sa va acceseze magazinul WooCommerce (intre 5.000 – 150.000 vizitatori zilnici). Aceste planuri au un pret mai mare pentru ca sunt special concepute pentru a livra o performanta de pana la 30 ori mai mare fara de serviciile de web hosting standard.

Diferentele sunt date in principal de resursele alocate si performantele website-urilor. Un pachet optimizat pentru WordPress este gazduit pe o platforma hardware si software diferita, cu performante mult superioare uneia standard. Procesoarele platformelor WordPress ruleaza la o frecventa cu cel putin 50% mai mare decat a pachetelor standard pe o platforma hardware de ultima generatie, care vor genera performante de neegalat.

2. Tema WordPress

Temele implicite WordPress (cum ar fi tema Twenty-Twenty) sunt teme de baza functionale si puteti rula un magazin WooCommerce de succes cu ajutorul lor. Cu toate acestea, tema nu este optimizata pentru WooCommerce asa cum sunt multe teme premium asa ca majoritatea utilizatorilor aleg sa plateasca in loc sa aleaga o tema gratuita.

Puteti sa alegeti o tema dintr-o alta sursa, cum ar fi ThemeForest –  cuprinde peste 1.200 teme specifice WooCommerce. Preturile acestora  variaza, putand avea un cost unic de doar 2 euro, o licenta anuala de 49,99 euro sau o licenta pe viata de aprox. 200-250 euro, in functie de dezvoltator. Daca adaugati dezvoltare si design personalizat pentru tema dvs., probabil ca va uitati la un minim de 1.000 euro pentru proiect.

3. Functii suplimentare si extensii

In functie de tipul de magazin pe care il rulati, este posibil sa doriti sa instalati cateva extensii suplimentare pentru WooCommerce.  Pentru ca exista o varietate mare de extensii, costul variaza. Iata cateva dintre cele mai comune functii suplimentare si extensii din care va trebui sa alegeti in cele din urma:

Gateway-uri de plata

In mod implicit, WooCommerce va permite sa acceptati plati PayPal. Piata include si multe alte extensii gratuite, cum ar fi Stripe, Square si AmazonPay. Daca doriti unele specializate, cum ar fi Authorize.net, acestea pot necesita o taxa suplimentara. Costul acestora se situeaza intre 49-99 euro.

Carduri cadou

Cu WooCommerce, este foarte usor sa configurati carduri cadou. Cu toate acestea, pentru a obtine  functii complete trebuie sa achizitionati un plugin tert, pentru care va trebui sa platiti.

Donatii

Daca intentionati sa faceti donatii prin WooCommerce, veti avea  nevoie de un plugin premium. Exista o multime de moduri de a face donatii, de exemplu printr-un plugin precum GiveWP sau chiar prin PayPal. Dar daca doriti sa o faceti prin WooCommerce, va trebui sa platiti cel putin 49 euro. Puteti chiar sa configurati donatia ca produs Pay What You Want folosind pluginul Name Your Price, contra 49 euro.

Lista de dorinte (wishlist)

O modalitate excelenta de a va imbunatati magazinul si de retentie a utilizatorilor este oferirea unei functii Wishlist. Un plugin grozav in acest sens este YITH WooCommerce Wishlist, cu un pret de pornire al variantei premium de 94,99 euro/an.

Securitate

In ceea ce priveste securitatea, cu siguranta va puteti descurca cu un plugin gratuit precum WordFence sau Sucuri. Acestea sunt mai mult decat suficiente pentru multe magazine dar cu toate acestea, daca aveti nevoie de o gama mai larga de protocoale de securitate si monitorizare, Sucuri incepe de la 199 usd anual iar WordFence de la 99 usd. Pentru multe magazine, acestea nu sunt achizitii pentru start dar sunt cu siguranta investitii pentru viitor.

Comunicare

In ceea ce priveste comunicarea, WooCommerce vine cu o comunicare de baza cu clientii dvs., cum ar fi trimiterea de confirmari ale comenzilor acestora.

Daca insa aveti nevoie de mai mult, cum ar fi adaugarea unei liste de corespondenta prin Mailchimp, veti avea nevoie de un plugin. Functiile de comunicare suplimentare, cum ar fi e-mailurile pentru cosurile de cumparaturi abandonate, e-mailurile de memento si de urmarire, memento-urile pentru lista de dorinte, vor fi costuri premium. Din nou, costurile se situeaza intre 49-99 euro.

SEO

Si, in sfarsit, doriti ca oamenii sa va poata gasi magazinul. Daca va veti baza pe traficul organic care vine prin Google, veti avea nevoie de un plugin SEO pentru a va asigura ca continutul dvs. este optimizat la maximum. Yoast SEO este cel mai important plugin in acest sens iar versiunea gratuita a pluginului este fantastica. Daca aveti nevoie de mai multe date, versiunea premium este 99 euro/an.

In plus, unii utilizatori decid sa angajeze un consultant SEO pentru a efectua un audit al site-ului lor si a-i ajuta sa se clasifice mai bine dar aceasta alegere va adauga costuri care variaza in functie de specialist si domeniul dvs. de activitate.

Asadar, cat costa WooCommerce?

Am discutat mai sus despre cat costa WooCommerce si de ce aveti nevoie pentru a rula un magazin WooCommerce. Putem spune ca acesta suma incepe de  la aproximativ 100 euro/an  pentru un abonament anual de gazduire web si un nume de domeniu si creste in functie de complexitatea proiectului dvs.

Daca va intrebati insa cat costa un magazin WooCommerce cu functii complete, all inclusive, aceasta este o investitie de minim 1.000-1.500 euro pentru primul an.

Speram ca toate aceste informatii sa le gasiti utile in configurarea unui magazin online WooCommerce. Puteti incepe chiar astazi configurarea unui shop online, achizitionand un abonament de gazduire web WooCommerce si un nume de domeniu web.

Ultimele articole

Relevanța SEO în 2024: Adaptarea la noile tendințe

În 2024, SEO rămâne o componentă esențială a strategiilor de marketing digital, în ciuda...

De ce un sistem de suspensie auto bun poate fi avantajos pentru mașina ta

Dacă vrei să prelungești durata de viață a mașinii tale și să economisești bani...

Ținute de seară cu balerini: cum să arăți elegant fără tocuri?

Eleganța nu înseamnă întotdeauna tocuri înalte. În ultimii ani, balerinii au câștigat tot mai...

Top 5 cele mai căutate preparate pe care să le incluzi în meniul restaurantului

Gastronomia evoluează iar, preferințele culinare se adaptează la noile tendințe, de aceea, alegerea preparatelor...

Mai multe articole similare

Relevanța SEO în 2024: Adaptarea la noile tendințe

În 2024, SEO rămâne o componentă esențială a strategiilor de marketing digital, în ciuda...

De ce un sistem de suspensie auto bun poate fi avantajos pentru mașina ta

Dacă vrei să prelungești durata de viață a mașinii tale și să economisești bani...

Ținute de seară cu balerini: cum să arăți elegant fără tocuri?

Eleganța nu înseamnă întotdeauna tocuri înalte. În ultimii ani, balerinii au câștigat tot mai...