Scrie pentru noi

AcasăLifestyleApa infuzata - beneficii

Apa infuzata – beneficii

Ultimele articole

Cum planifici bugetul personal pentru a-ți permite proceduri medicale mai costisitoare

În fața unor proceduri medicale costisitoare, planificarea bugetului devine esențială pentru asigurarea accesului la...

Investițiile în design-ul curții: Gresia de exterior versus pavelele, care sunt mai trainice?

Curtea unei case nu este doar un simplu spațiu exterior, ci o extensie a...

Apa este vitala si avem nevoie de ea pentru hidratare. Cu atat mai mult in sezonul cald, cand trebuie sa bem cantitati si mai mari. Insa, ce te faci daca te numeri printre cei care nu pot sa consume prea multa apa zilnic? Sau cei care s-au saturat de lipsa gustului cand vine vorba de apa? Ori poate vrei sa mai renunti la bauturile cu zahar sau cele carbogazoase. Ei bine, exista o solutie foarte usoara, simpla si la indemana oricui. Este vorba de apa infuzata. Ea ofera o varianta buna si sanatoasa de hidratare, chiar aduce si alte beneficii in plus.

Fructe, legume si verdeturi

Pentru apa infuzata avem nevoie de apa plata si fructe, legume sau verdeturi. Cele mai indragite conbinatii sunt cele de apa cu fructe, insa la fel de placute la gust sunt si cele de fructe cu legume.

Beneficii

Apa infuzata are o actiune benefica asupra digestiei, in procesul de detoxifiere, ajuta daca vrei sa dai jos un numar de kilograme, intareste sistemul imunitar, regleaza nivelul de zahar din sange, etc. Apa infuzata ofera vitamine si vei simti ca ai parte de mai multa energie.

Cum se pregateste apa infuzata

Cureti fructele, legumele si verdeturile, in functie de preferinte. Fructele si legumele le tai bucatele mai mici sau feliute. Le pui intr-o carafa, intr-un borcan mai mare de sticla sau intr-o sticla (nu de plastic) si deasupra torni apa plata. Le lasi la infuzat intre 30 de minute si doua ore sau mai mult. Pentru rezultate mai bune, fructele si legumele trebuie sa stea la infuzat cel putin cateva ore si de preferat la frigider. Desi se recomanda ca apa infuzata sa fie bauta la temperatura camerei, ea se pastreaza la frigider. Cel mai indicat este sa se foloseasca un vas de sticla sau ceramica, care sa se poata inchide bine (borcan, sticla). Cantitatile de fructe sau legume nu sunt limitate, poti sa folosesti atat cat vrei tu.

Propuneri si combinatii

Unele combinatii pot fi mai placute decat altele, insa asta vei invata pe parcurs. De exemplu, una dintre cele mai apreciate combinatii este cea de castravete, lamaie si lime. Ea sprijina digestia, te ajuta sa nu mai simti foamea, sa slabesti si sa scapi de balonare.

Incearca si urmatoarea combinatie de doua fructe: capsuni si kiwi. Apa plata infuzata cu aceste fructe este buna pentru reglarea glicemiei si pentru cei care sufera de boli cardiovasculare. De asemenea, este benefica pentru intarirea sistemul imunitar si digestie.

O alta varianta ar fi: apa infuzata cu lamaie, lamaie verde si portocala, care sprijina si ea sistemul imunitar, digestia si aduce un aport considerabil de vitamina C.

Apa infuzata cu capsuni, pepene rosu si menta este si ea un deliciu gratie aromelor sale. Cand nu esti in sezonul pepenilor, poti sa renunti la el si sa lasi doar celelalte doua ingrediente.

Daca iubesti ceaiul, atunci incearca apa plata infuzata cu ceai verde, menta si lamaie verde. Aceasta combinatie poate ajuta in cazul durerilor de cap, stimuleaza digestia, cat si in procesul de ardere a grasimilor. Iti poate oferi si o respiratie mai proaspata. Incearca si ceai verde cu mandarine si lamaie. Se spune ca ajuta la arderea grasimilor si la slabit.

Pentru relaxare si reincarcarea bateriilor pune la infuzat in apa plata bucati de capsuni cu feliute de ananas. Aroma acestei combinatii iti va trezi toate simturile si in acelasi timp te va relaxa.

Apa plata cu fructe de padure este o varianta optima pentru cei care isi doresc sa se mentina cat mai tineri, datorita antioxidantilor continuti.

Pentru cei care se confrunta adesea cu balonarea e bine de mentionat faptul ca sunt indicate fructele si legumele cu un continut ridicat de apa. Astfel, pentru apa infuzata cel mai bine se foloseste castravetele sau/si lamaia. Cele mai utilizate verdeturi pentru apa infuzata este menta si busuiocul.

Apa infuzata se pastreaza la frigider si se bea in cel mult doua zile. Peste aceleasi fructe se mai poate pune un al doilea rand de apa plata la infuzat; dupa aceea, insa, trebuie sa se reia intreg procedeul. Peste apa infuzata nu se adauga zahar deloc!

Ultimele articole

Cum planifici bugetul personal pentru a-ți permite proceduri medicale mai costisitoare

În fața unor proceduri medicale costisitoare, planificarea bugetului devine esențială pentru asigurarea accesului la...

Investițiile în design-ul curții: Gresia de exterior versus pavelele, care sunt mai trainice?

Curtea unei case nu este doar un simplu spațiu exterior, ci o extensie a...

Voi ce faceti

Introducere la stilul de viata modern In epoca tehnologiei si a informatiei, stilul de viata...

De ce să renunț la factura pe hârtie și să optez pentru cea electronică?

În era digitală în care trăim, tehnologia a transformat multe aspecte ale vieții noastre...

Mai multe articole similare

Cum planifici bugetul personal pentru a-ți permite proceduri medicale mai costisitoare

În fața unor proceduri medicale costisitoare, planificarea bugetului devine esențială pentru asigurarea accesului la...

Investițiile în design-ul curții: Gresia de exterior versus pavelele, care sunt mai trainice?

Curtea unei case nu este doar un simplu spațiu exterior, ci o extensie a...

Voi ce faceti

Introducere la stilul de viata modern In epoca tehnologiei si a informatiei, stilul de viata...