Scrie pentru noi

AcasăAfaceriVrei să câștigi mai mult din vânzarea de bere? Ia-ți un răcitor...

Vrei să câștigi mai mult din vânzarea de bere? Ia-ți un răcitor performant!

Ultimele articole

Autorizația de mediu vs. autorizația integrată de mediu: care sunt principalele diferențe

Ai nevoie de o autorizație de mediu pentru afacerea ta? Dar știi cu exactitate ce...

Este momentul să modernizezi depozitul firmei tale: 3 investiții pe care trebuie să le faci cât mai curând

Orice afacere are nevoie de spații destinate desfășurării activităților specifice firmei. În funcție de...

Un răcitor de bere reprezintă cea mai importantă piesă din echipamentul HoReCa necesar acum pentru punctele de vânzare a berii.

Cum funcționează un răcitor de bere?

Lucrurile se petrec în felul următor: berea trece de la butoiaș la robinetul de bere prin răcitorul de bere, după ce este răcită la temperatura optimă.

Deși la prima vedere pare un dispozitiv extrem de complicat, în realitate, modul de funcționare al răcitorului de bere este același cu acela al multor altor echipamente de răcire actuale, începând cu frigiderele, congelatoarele și ajungând până la aparatele de climatizare a aerului din locuințe și birouri.

În cuvinte simple, agentul frigorific circulă între compresor și evaporator, doar că nu este aerul răcit, ci apa în care este amplasat recipientul de băutură, în speța noastră berea. Întregul proces de răcire este controlat de termostate, al căror reglaj este stabilit în funcție de sezon, dar și de zona climatică în care este situat localul. Evident, un răcitor nu se folosește doar pentru a răci berea. Chiar și o limonadă este mult mai bună pe vreme toridă, la o terasă, dacă ea este răcită în acest mod, nu prin introducerea în pahar a unor cuburi de gheață, ce pot să strice prin diluarea lichidului gustul băuturii răcoritoare respective.

În acest fel, clienții pot ca să își savureze băutura preferată cu gust sublim. Cel mai des întâlnite în practică sunt răcitoarele de bere cu dispune pe tejghea și răcitoarele de bere cu poziționare sub tejghea.

Categorii de răcitoare de bere

Tipurile de răcitoare bere pe tejghea de obicei sunt mai compacte, dimensiunile lor relativ reduse făcându-le ușor de instalat pe bar. Se găsesc în mai toate localurile de pe la noi, deoarece sunt mai ieftine. Cu toate aceste avantaje incontestabile, trebuie totuși să spunem că și performanțele de care sunt capabile sunt ceva mai reduse. Oricum, aceste echipamente de aducere la temperatura potrivită a berii sunt pe deplin agreate de către agenții economici din domeniu, deoarece ele nu necesită instalarea unor coloane de bere, berea fiind turnată în pahar sau halbă direct de la răcitor.

Există și răcitoare de bere sub tejghea, cu un randament mult mai mare, dar care trebuie instalate într-un spațiu special de sub bar.

În plus, pentru bere se utilizează coloane de bere care pot să fie metalice sau ceramice, multe dintre ele având și un pronunțat caracter decorativ.

Ce nu trebuie uitat la montajul unui răcitor de bere

Cel mai important lucru de care trebuie să se țină cu sfințenie seama când se montează un răcitor de bere este aidoma cu regula de la montajul unui frigider sau congelator, fie el profesional sau casnic. Pur și simplu nu trebuie uitat a se lăsa un spațiu până la perete sau față de alte obiecte voluminoase, loc liber care să permită echipamentului să funcționeze la parametri optimi.

Dacă la un frigider obișnuit maxim 5 cm liberi sunt suficienți, în cazul unor răcitoare de bere, cel mai bine ar fi ca spațiul să fie ceva mai mare, poate chiar de 15 cm, pentru o marjă de siguranță.

Motivul?

Cutiile, pereții, alte obiecte  pot interfera cu circulația normală a aerului, provocând astfel supraîncălzirea echipamentului și prin urmare, o moarte subită a acestuia chiar în momentul când clientela e mai numeroasă și gradele de afară depășesc valorile normale pentru continentul nostru.

Nu economisiți spațiu, pentru că zgârcenia de care dați dovadă la montaj s-ar putea să vă scadă mult din profit.

Mulți fac marea greșeală de a așeza din comoditate butoaiele de bere aproape de răcitor, dar căldura degajată de aparat nu face altceva decât să încălzească suplimentar berea care, la momentul când va trebui să fie servită, va obliga compresorul ca să funcționeze la capacitate maximă, se va produce și mai multă căldură, va încălzi următorul butoi aflat în așteptare și tot așa, până la defectarea aparatului.

Producătorii de răcitoare pentru bere recomandă instruirea personalului ce folosesc echipamentul respectiv, deoarece o persoană necalificată va strica rapid aparatul, investiția nu se va mai recupera, berea nu va mai fi vandabilă, iar profitul se va diminua în mod sigur.

Doar respectând regulile de funcționare minimale pentru răcitoarele de bere stabilite de către producători, un asemenea aparat va putea să fie cu adevărat fiabil, durabil și să vă aducă venituri frumoase din vânzarea băuturii celei mai iubite de către români.

Ultimele articole

Autorizația de mediu vs. autorizația integrată de mediu: care sunt principalele diferențe

Ai nevoie de o autorizație de mediu pentru afacerea ta? Dar știi cu exactitate ce...

Este momentul să modernizezi depozitul firmei tale: 3 investiții pe care trebuie să le faci cât mai curând

Orice afacere are nevoie de spații destinate desfășurării activităților specifice firmei. În funcție de...

10 criterii care cresc valoarea unui imobil – inclusiv utilizarea profilelor din aluminiu

Investițiile imobiliare au devenit un domeniu de interes major atât pentru cumpărători, cât și...

Top domenii de activitate pentru care certificarea ISO 9001 este o modalitate de a se detașa de competiție

Într-o lume în continuă schimbare și într-o piață competitivă, întreprinderile trebuie să găsească modalități...

Mai multe articole similare

Autorizația de mediu vs. autorizația integrată de mediu: care sunt principalele diferențe

Ai nevoie de o autorizație de mediu pentru afacerea ta? Dar știi cu exactitate ce...

Este momentul să modernizezi depozitul firmei tale: 3 investiții pe care trebuie să le faci cât mai curând

Orice afacere are nevoie de spații destinate desfășurării activităților specifice firmei. În funcție de...

10 criterii care cresc valoarea unui imobil – inclusiv utilizarea profilelor din aluminiu

Investițiile imobiliare au devenit un domeniu de interes major atât pentru cumpărători, cât și...