Ajungând la încasări de ordinul miliardelor, franciza Halo, dezvoltată pe segmentul media de science-fiction, nișa militară, a dezvoltat mai nou un serial de succes, disponibil și în România. Cele două sezoane ale seriei Halo pot fi urmărite în prezent pe platforma video SkyShowtime, accesibilă pe bază de abonament
Primul episod a putut fi vizionat în premieră pe data de 24 martie 2022 în Statele Unite ale Americii, pe baza succesului pe care celelalte resurse ale francizei l-au înregistrat în perioada anterioară. Universul Halo are deja mai bine de 20 de ani: în 2001 s-au lansat primul joc video, Combat Evolved, dar și romanul Halo: The Fall of Reach de Eric Nylund.
Ce actori joacă în serialul Halo, care a ajuns la sezonul cu numărul 2
Serialul american de televiziune Halo este produs de Showtime în asociere cu 343 Industries și Amblin Television pentru Paramount+. De altfel, franciza media a fost creată și dezvoltată inițial de Bungie și gestionată și dezvoltată în prezent de 343 Industries, parte a Xbox Game Studios de la Microsoft.
În cele mai importante roluri ale serialului, îi regăsim pe actorii Pablo Schreiber (personajul Master Chief), Charlie Murphy (Makee), Kate Kennedy (Kai-125), Natascha McElhone (Cortana, Dr. Catherine Elizabeth Halsey), Yerin Ha (Kwan Ha) Joseph Morgan (James Ackerson), Natasha Culzac (Riz), Jen Taylor (Cortana).
Actorul canadiano-american Pablo Schreiber este cunoscut publicului mai ales în urma rolului lui Nick Sobotka din The Wire și în cel al lui George Mendez din celebrul serial Orange Is the New Black, una dintre ancorele din ultimii ani a platformei de streaming Netflix.
Evoluția francizei și cel mai nou joc video
Combat Evolved a fost conceput inițial ca joc de strategie în timp real, apoi a devenit un shooter la persoana a treia și, în cele din urmă, un shooter la persoana întâi. Jocul video a fost lansat în exclusivitate pe consola de jocuri video Xbox de la Microsoft, după ce Bungie a fost achiziționată de companie. Au urmat și alte jocuri Halo, atât de la Bungie, cât și sub umbrela Microsoft, care a produs titluri inclusiv în parteneriat cu alte studiouri.
Această categorie de jocuri video este una dintre cele mai apreciate în ultimele decenii. În aceeași zonă putem menționa alte jocuri video de succes precum Doom, Doom Eternal, Destiny 2, Crysis, PlanetSide 2 sau Borderlands 3. Nișa SF de acțiune este explorată și în numeroase jocuri online pacanele, acolo unde titluri precum Transformers Battle for Cybertron, lansat de IGT cu doar câteva luni în urmă, duc acest univers al jocurilor de cazino și mai profund în dimensiunile specifice jocurilor video.
Succesul Combat Evolved este epic, determinând vânzări totale de peste 81 de milioane de copii ale jocului și ale continuărilor sale. Franciza s-a extins până la romane grafice, benzi desenate, filme de animație, lungmetraje și alte produse licențiate. În 2021 a fost lansat cel mai recent joc al francizei, Halo Infinite, disponibil pe consolele de jocuri Xbox One, dar și pe Steam, pentru posesorii de PC-uri cu sistem de operare Microsoft Windows.
Deși există atât de multe jocuri gratuite accesibile inclusiv pe mobil, multe dintre ele presupunând însă posibile achiziții în aplicație, iată că industria jocurilor video complexe, care presupun cost inițial pentru acces, reușește să genereze sume imense în fiecare an.
Se poate spune că publicul interesat de divertisment de top este dispus să plătească pentru calitate, așa cum se explică și succesul platformelor de streaming cu filme și seriale sau avansul considerabil al abonamentelor premium vândute de platforma de muzică Spotify la nivel internațional.
Foto – wallpaperflare.com