Peletii din lemn sunt materiale din ce in ce mai des utilizate in gospodarie. Acestia reprezinta deseuri lemnoase, comprimate si deshidratate, cu diferite intrebuintari in casa si in curte. Cu alte cuvinte, peletii sunt realizati din rumegus uscat si presat, la care se adauga un liant si se taie cu utilaje specializate. Peletii au o putere calorica mare, dar si o densitate mare, costuri mici de transport, pot fi depozitati foarte usor, nu au nevoie de mult spatiu, iar, in timp, specialistii preconizeaza ca acestia vor deveni inlocuitorii perfecti pentru combustibilii conventionali. Magazinul online King Pellet pune la dispozitia clientilor peleti din lemn de cea mai buna calitate.
Tipuri de peleti disponibili pentru achizitionare
Peletii din lemn se clasifica in doua mari categorii: peletii obtinuti din rumegus curat si peletii obtinuti din plante cu tulpina moale. Peletii din lemn sunt obtinuti prin presarea rumegusului cu o masina speciala. Rumegusul care provine din rindeluire sau din debitare cu fierastrau este comprimat, fara adaosuri si adezivi chimici. Astfel, peletii din lemn sunt disponibili la un pret avantajos.
Peletii bedding reprezinta o solutie moderna pentru a crea animalelor tot confortul in grajd sau in unitatile in care sunt adapostite. Asternutul cu peleti poate fi folosit deopotriva pentru cabaline, ovine, pasari, porcine, cat si pentru iepuri, porcusori de Guineea, papagali, serpi, dar si caini si pisici. Peletii bedding se schimba mult mai rar comparativ cu asternuturile din paie.
Peletii agricoli reprezinta un combustibil biologic nou, care nu polueaza prin ardere, au un randament mai mic decat peletii din lemn, insa sunt mult mai ieftini. Peletii agricoli sunt obtinuti din resturi de plante agricole.
Avantajele peletilor din lemn
Peletii din lemn sunt o alternativa ecologica de incalzire, provenind din deseuri lemnoase. Acestia reprezinta o sursa curata, moderna si ieftina de energie, au o autonomie ridicata si o emisie de fum rezultata prin ardere foarte redusa. Peletii din lemn nu sunt nocivi pentru mediul inconjurator, deoarece la ardere emit cam aceeasi cantitate de dioxid de carbon care a fost absorbita de copac in timpul cresterii. Praful este alcalin in gazele de ardere, iar cenusa rezultata in urma arderii poate fi folosita ca ingrasamant pentru pamant, deoarece este foarte bogata in minerale.
Mai mult decat atat, costurile exploatarii peletilor sunt mult reduse comparativ cu costurile exploatarii combustibililor fosili. Peletii sunt mult mai eficienti din punctul de vedere al randamentului de ardere, din punctul de vedere al puterii calorice, dar si al sigurantei si confortului in utilizare, comparativ cu lemnul de foc.
In plus, o centrala termica pe peleti va genera costuri mult reduse, comparativ cu centrala termica pe gaz conventional. In ultimii ani s-a constatat o cerere tot mai mare pentru furnizarea echipamentelor care utilizeaza peleti ca principal combustibil. Pentru a controla calitatea peletilor, utilizatorii pot face un mic test: ii pun in apa si daca raman la suprafata apei, atunci sunt de buna calitate. Peletii de calitate mai slaba se vor scufunda in apa.