Fara doar si poate, bucataria este o arta, insa nu toti oamenii sunt bucatari desavarsiti. Cu toate acestea, exista retete cat se poate de simple chiar si pentru amatorii care vor sa isi impresioneze invitatii la cina cu un preparat desavarsit. Cu putina bunavointa, cu ingrediente alese si cu multa dragoste, preparatele pot fi realizate fara prea mare efort. Suna bine, nu-i asa?
Cum se pregateste cea mai buna pastrama de pui?
Pieptul de pui este una dintre cele mai consumate carnuri in randul romanilor, aflandu-se de multa vreme in topul preferintelor lor. Timpul de gatire este unul relativ scurt, iar gustul este cu adevarat minunat, asa ca reteta de fata ar trebui incercata fara ezitare.
Ingredientele necesare sunt urmatoarele:
- 1 piept de pui;
- cativa catei de usturoi;
- ulei;
- putin zahar;
- cateva frunze de dafin;
- boia dulce;
- piper macinat & boabe;
- sare;
Pentru ca preparatul sa aiba un gust desavarsit, se pregateste o marinata din putin zahar, piper, foi de dafin si sare. Se amesteca totul cu apa pana cand ingredientele s-au dizvolat, iar pieptul de pui se lasa peste noapte in acest mix, pentru a absorbi toate aromele.
Dupa aceea, pieptul de pui se scoate din marinata, se spala cu apa rece si se leaga cu ata din bumbac, fiind astfel pregatit sa fie uns pe intreaga suprafata cu un amestec de condimente, format din usturoi, boia dulce, ulei si putin piper.
Preparatul este astfel gata sa mearga la cuptor pentru aproximativ 60 de minute. Este important ca pieptul de pui sa fie uns cu sosul pe care il las in tava la fiecare 15 minute, pentru a nu se usca si pentru a se gati bine si in interior.
Dupa ce timpul de gatire a expirat, tava trebuie scoasa din cuptor, insa pastrama trebuie lasata inca o ora sa se odihneasca, pentru ca aromele sa se intrepatrunda. In plus, se taie mult mai bine dupa ce se raceste.
Fara doar si poate, aceasta reteta de pastrama de pui este una dintre cele mai simple, dar si una dintre cele mai gustoase. Se poate folosi cu incredere pentru prepararea sendvisurilor celor mici, in locul mezelurilor nesanatoase, care exista in comert. Gustarile pentru drum sunt mult mai usor de pregatit si, cu siguranta, vor fi mult mai savurate. Intreaga familie se va declara mai mult decat incantata de aceasta alegere.
In plus, se poate utilizata chiar si in salate, fiind o alternativa cat se poate de buna pentru o cina usoara pe timpul verii. Fie ca se serveste calda, alaturi de niste legume proaspete, sau rece, pe post de aperitiv, un astfel de preparat nu ar trebui sa lipseasca din nicio lista de retete preparate des.
Timpul de preparare este unul relativ mic (exceptand perioada de marinare), iar dupa 2-3 incercari, cu siguranta ca lucrurile se vor desfasura mult mai bine si cu o viteza mai mare. Este nevoie doar de putin exercitiu ca lucrurile sa mearga foarte bine in bucatarie.