Bomboanele Raffaelo sunt preferatele mele. Le-as manca oricand, oriunde, in orice cantitate. Cum sunt destul de scumpe, am fost incantata sa aud ca se pot face si in casa. Trebuie, insa, sa va spun ca eu n-am gustat inca bomboane Raffaelo facute in casa si care sa semene macar cu cele din magazin. Cum, insa, am dezbatut acest subiect intr-un grup de prieteni si cel putin doua persoane au spus cu mana pe inima ca ele au fost servite cu bomboane Raffaelo homemade chiar mai bune decat cele din magazin, am plecat in cautare de retete. Am selectat doua dintre cele mai promitatoare retete si abia astept sa le incerc. Daca le incerci tu prima, astept impresii!
1. Reteta de Raffaelo cu lapte condensat:
Ingrediente: – 260 ml lapte condensat indulcit – 75 g lapte praf – 30 g unt (nesarat) la temperatura camerei – migdale fara pielita – 220g (pentru interior) + 130g (pentru deasupra) fulgi de cocos
Mod de preparare: – Amesteca laptele condensat, laptele praf si untul pana ce obtii o pasta omogena. – Adauga 220g de fulgi de cocos si amesteca in continuare. – Pune amestecul la rece pentru 30 de minute sau pana e suficient de ferm pentru a fi modelat. Daca amestecul este prea lipicios si nu poti forma bilute, mai adauga niste fulgi de cocos. – Formeaza bilute din compozitie, introdu o migdala in fiecare, trece-le prin fulgi de cocos si da-le la rece. Sunt gata!
2. Reteta de Raffaelo cu napolitana
Ingrediente: – 1 ceasca de zahar pudra – 1 pachet de unt la temperatura camerei – 2 cesti de lapte praf (200g) – o ceasca si jumatate de fulgi de cocos (150g) – 2 cesti de napolitane (poti folosi foi de napolitane) sfaramate (aprox. 120g) – migdale prajite – 5-6 linguri de fulgi de cocos pentru exterior – esenta de migdale (optional)
Mod de preparare: – Amesteca zaharul pudra cu untul si apoi adauga laptele praf, nuca de cocos, napolitanele si esenta de migdale (daca folosesti). – Dupa ce amestecul s-a omogenizat, lasa-l la frigider pentru 30 min – 1 ora, sau pana poti sa il modelezi. – Fomeaza bilute, introdu o migdala in mijloc si apoi trece-le prin cocos. Se pastreaza la frigider!