De ce este important sa mananci legume?
Consumul regulat de fructe si legume ofera beneficii multiple sanatatii, astfel incat cei care aleg sa manance mai multe legume si fructe ca parte a unei diete sanatoase in general pot avea un risc redus de boli cronice si se pot bucura deopotrva de o sanatate de fier. Legumele ofera substante nutritive ideale si mai mult decat atat esentiale pentru sanatatea ta.
Nutrienti
- In general, legumele, sunt sarace in gasimi si au foarte putine calorii, tocmai de aceea sunt adoptate in dietele zilnice. Mai mult decat atat vitaminele pe care le contin sunt numeroase, ceea ce face ca aceste legume sa fie printre preferatele consmatorilor de alimente sanatoase.
- De asemenea, legumele sunt surse importante vitamice, care contin numerosi nutrienti, inclusiv potasiu, fibre alimentare, vitamina A, vitamina D si mai ales vitamina C.
- Fibrele din legume, reduc substantial nivelul colesterolului si mai ales riscul crescand al bolilor de inima. In general, fibrele sunt recomandate pentru functionarea corecta a intestinului. Alimentele bogate in fibre, cum ar fi legumele, ajuta la un sentiment de plinatate, sunt foarte satioase si te ajuta sa te alimentezi sanatos.
- Vitamina A este cea care tine la distanta bolile si un foarte bun adjuvant in mentinerea sanatoasa a vederii si mai ales a pielii, dar ajuta la protejarea impotriva infectiilor.
- Vitamina C este responsabila incontestabil de vindecarea taieturilor si ranilor, insa forate multe persoane aleg sa foloseasca vitamina C pentru a mentine dintii si gingiile sanatoase.Totodata, vitamina C ajuta la absorbtia fierului.
- In general, fructele si legumele sunt recomandate de catre medicii specilisti in nutritie si sanatate tocmai pentru ca ajuta la reglarea tranzitului intestinal si la intarirea sistemului imunitar.
Beneficiile pentru sanatate
Din punct de vedere al unei diete sanatoase consumul regulat de alimente, cum ar fi legumele care au un continut mic de calorii, in loc de alte alimente precum fast-food-urile care sunt cunoscute ca fiind bombe calorice, pot fi utile in adoptarea unui stil de viata sanatos.
Prin adoptarea unei diete bogate in legume si fructe ca parte a unei diete sanatoase se ajuta la reducerea riscului de boli de inima, in special atunci cand vorbim despre atac de cord si accident vascular cerebral. De asemenea, o dieta bogata legume si fructe ca parte a unei diete sanatoase in general poate proteja impotriva bolilor grave. Optarea pentru legume proaspete ajuta la la cresterea aportului de fibre si potasiu, substante nutritive importante.
De asemenea, foarte importante sunt proteinele, tocmai de aceea trebuie sa fiti atenti de unde procurati, intrucat recomandarile specialistilor in nutritie si sanatatea se bazeaza pe consumul proteinelor bio. Chiftele de pui la cuptor sunt o sursa excelenta de proteine.