Scrie pentru noi

AcasăLocalePompe submersibile si multe alte piese pentru agricultura!

Pompe submersibile si multe alte piese pentru agricultura!

Ultimele articole

Ce face un statistician medical

Introducere in Statistica Medicala Statisticianul medical este un specialist care joaca un rol crucial in...

Ce face un data analyst

Introducere in Rolul si Responsabilitatile unui Data Analyst Data analyst, sau analistul de date, este...

Exista mai multe tipuri de pompe care se potrivesc celor mai diferite nevoi de pompare a apelor uzate, piscine, sisteme de irigare si chiar distributie a apei in condominiu. Cele mai comune sunt pompele submersibile.

Pentru cea mai buna economie si eficienta, trebuie sa intelegeti diferenta dintre cele doua tipuri de pompa pentru a o alege pe cea care se potriveste cel mai bine utilizarii de care aveti nevoie, care poate fi comerciala, casnica si chiar industriala.

Dupa cum sugereaza si numele, o pompa submersibila este proiectata sa functioneze cu intregul ansamblu, format din pompa si motor, complet scufundate in lichidul sau mediul de prelucrat. Acest tip de pompa are un motor inchis ermetic care este strans cuplat la corpul pompei. Carcasa impermeabila din jurul motorului este de obicei umpluta cu ulei pentru a-l proteja de deteriorare, impiedicand patrunderea oricarui lichid care ar putea provoca un scurtcircuit.

Cand o pompa este scufundata, exista o presiune pozitiva a fluidului la admisia pompei. Aceasta conditie poate crea o eficienta mai mare datorita energiei mai putin necesare pentru a deplasa fluidul prin traseul lichidului pompei. 

O pompa submersibila functioneaza impingand, mai degraba decat tragand, lichidul in timpul procesului de pompare. Acest lucru este extrem de eficient deoarece pompa foloseste capul de lichid in care este scufundata pentru a functiona si nu se consuma energie pentru a trage lichidul in pompa. Un efect pozitiv al pompei submersibile este ca motorul este racit de lichidul din jurul sau, prevenind supraincalzirea.

Multe pompe submersibile din industria petrolului si gazelor functioneaza pe principiul pompei electrice submerse (ESP). Aceasta este o metoda economica de ridicare a unor volume mari de fluide din puturi adanci. Motoarele utilizate intr-un sistem ESP sunt proiectate sa functioneze la temperaturi si presiuni ridicate. Acestea necesita cabluri electrice speciale si pot fi costisitoare de exploatat. Magazinul Regal Fermierul ofera o gama vasta de pompe submersibile de calitate, la preturi foarte avantajoase! 

Pompa scufundata este un echipament de utilizare foarte specific, serveste in principal la pomparea apei din fantani arteziene sau din structuri similare scufundate, adica scopul acestei pompe este drenarea apei de la adancimi mari. 

Modelele de pompe submerse sunt destul de diferite ca putere si capacitate de debit, asa ca puteti gasi modelul ideal pentru dimensiunea nevoii voastre, proiectia tuturor este aceeasi ai anume pomparea apei curate pentru alimentarea cisternelor, rezervoarelor de apa, rezervoarelor de apa etc. 

Unele modele de pompe submersibile pot realiza scufundari de pana la 20 de metri si accepta temperatura mediului ambiant, de la 30° la 35°.

In timp ce scopul pompei submersibile este drenarea apei de la adancimi mari pentru alimentarea rezervoarelor de apa de cele mai diverse tipuri, pompa submersibila serveste la efectuarea serviciilor de curatare in aceste rezervoare. 

Sunt pompe mai robuste care pot fi folosite in rezervoare de apa, sisteme de canalizare pentru a preveni infundarea si tratarea, piscinelor si chiar si in activitati industriale mai grele.

Pompa submersibila functioneaza apoi in pomparea lichidelor care contin parti solide si deseuri, spre deosebire de pompa scufundata care functioneaza cu apa curata. O alta diferenta intre pompa submersibila si pompa de suprafata este ca ultima nu actioneaza constant asupra rezervorului. Asta inseamna ca dupa utilizare, aceasta trebuie indepartata si curatat riguros pentru a mentine performanta deplina a echipamentului. Se gaseste in modele trifazate si monofazate si are o structura mult mai complexa decat pompa scufundata.

 

Pompa submersibila ofera cateva avantaje importante fata de alte tipuri de pompe: 

Amorsare: nu trebuie amorsate. Acestea sunt autoamorsante deoarece functioneaza sub suprafata fluidului pompat. 

Cavitatie: Deoarece sunt complet scufundate, pompele submersibile nu sunt predispuse la cavitatie. Aceasta poate fi o problema cu pompele centrifuge si alte tipuri de pompe volumetrice.

Eficienta: Cand o pompa este scufundata, exista o presiune pozitiva a fluidului la admisia pompei. Aceasta conditie poate creste eficienta datorita energiei mai putin necesare pentru a deplasa fluidul prin traseul lichidului pompei. 

Zgomot: scufundate, aceste pompe sunt foarte silentioase in majoritatea aplicatiilor. 

Aplicatii cu pompe submersibile 

Pompele submersibile sunt in general foarte fiabile si capabile sa functioneze bine in conditii nefavorabile. Sunt fabricate din fonta robusta si protejate impotriva coroziunii cu acoperire epoxidica.

Acestea sunt cateva dintre principalele aplicatii pentru aceste pompe: 

Canalizare: Pompele submersibile sunt utilizate pe scara larga in industria nisipului si a apelor uzate. Sunt adesea folosite in statiile de ridicare si pompare, deoarece sunt compacte si au un cost de instalare mai mic decat alte pompe. 

Tratarea apelor uzate: Aceasta aplicatie necesita pompe submersibile, cum ar fi pompele de concasor, care pot transporta material solid neobstructionat de la admisia pompei la refulare. Aceste pompe reduc adesea materialul rezidual la particule pentru o manipulare mai usoara si un tratament suplimentar.

 

Pompare cu bazin: Pompele submersibile sunt adesea folosite pentru a elimina apa care s-a acumulat intr-o zona joasa sau intr-o groapa in care se poate acumula apa. Un exemplu este indepartarea iazurilor de decantare din exploatatiile miniere sau indepartarea apei din subsolul unei cladiri din cauza inundatiilor. 

Dragarea: Aceste pompe sunt folosite de autoritatile portuare pentru a draga un port. Acestea trebuie sa fie special concepute pentru a manipula lichide cu un continut ridicat de solide.

Fantani: Fantanile si puturile de apa folosesc aceste pompe pentru a ridica apa la suprafata. Industria petrolului si gazelor foloseste pe scara larga pompe submersibile ESP pentru a ridica petrolul la suprafata din puturi adanci.

Minerit: Minele folosesc pompe submersibile ESP concepute diferit de cele folosite in industria petrolului si gazelor. Ei trebuie sa faca fata unor conditii dure, deoarece apa de mina este foarte acida si poarta solide in suspensie.

Ultimele articole

Ce face un statistician medical

Introducere in Statistica Medicala Statisticianul medical este un specialist care joaca un rol crucial in...

Ce face un data analyst

Introducere in Rolul si Responsabilitatile unui Data Analyst Data analyst, sau analistul de date, este...

Ce face un asistent manager

Rolul si importanta unui asistent managerUn asistent manager, cunoscut adesea si sub denumirea de...

Ce face un procuror

Introducere in Rolul si Responsabilitatile Procurorului Un procuror reprezinta un element esential in sistemul de...

Mai multe articole similare

Ce face un statistician medical

Introducere in Statistica Medicala Statisticianul medical este un specialist care joaca un rol crucial in...

Ce face un data analyst

Introducere in Rolul si Responsabilitatile unui Data Analyst Data analyst, sau analistul de date, este...

Ce face un asistent manager

Rolul si importanta unui asistent managerUn asistent manager, cunoscut adesea si sub denumirea de...