Masina te lasa in drum si apelezi la o varianta care crezi tu ca s-ar potrivi – de obicei una ieftina, pentru a ajunge la service. Dar cei care stiu cum se tracteaza o masina in siguranta nu sunt multi.
Fie ca esti in oras, in aglomeratie, fie ca esti pe vreun drum national, e clar ca ai nevoie de ajutor. Solutia optima si cea mai indicata este aceea de a suna la un service autorizat care sa trimita o platforma care sa-ti ridice masina si sa o duca la constatare si reparatie.
Daca ti se intampla un asemenea necaz, poti apela la o firma de tractari auto din Bucuresti. Afla ca nu esti singur in aceasta situatie, o asemenea firma fiind mereu alaturi de tine cand se intampla sa te lase masina cand iti e lumea mai draga. O firma de tractari auto Bucuresti care ofera o suita de servicii complete la preturi competitive.
Pentru ca blocajele sau neplacerile nu pot fi preconizate atunci cand va asezati la volan, serviciile de tractari auto si asistenta rutiera pot fi accesate in regim non-stop. Oricand si la orice ora puteti beneficia, astfel, de tractari auto oriunde in Bucuresti, dar si de asistenta rutiera sau chiar service auto si inchirieri auto.
Defectarea unei masini se poate produce indiferent de cat de experimentat este un conducator auto. Trebuie sa stiti ca, in asemenea cazuri, va pot fi oferite servicii personalizate de transporturi auto, asistenta rutiera (atat pe plan national, cat si international), parcari, depanari si chiar consiliere sau asistenta telefonica (pana la sosirea unei echipe de tractari auto in Bucuresti sau localitatea in care va aflati la acel moment).
Lucruri pe care trebuie sa le stii
Numai masinile defecte pot fi tractate, nu si cele neinmatriculate. Asadar, nu poti sa tractezi o rabla pana la cimitirul de mașini, ci trebuie sa folosesti o platforma in acest caz.
Conducătorii autovehiculelor care tracteaza alte masini trebuie sa puna in functiune in faruri lumina de intalnire, la masinile tractate trebuie sa fie pus in functiune avertizorul de avarie, in cazul in care acesta nu functioneaza sau lipseste, in spatele acestor vehicule trebuie amplasat triunghiul de presemnalizare.
Potrivit legii, trebuie folosita o bara de tractare (cuplaj rigid) cu lungimea de cel mult 3 m. O sufa flexibila cu o lungime de 4-6 m este permisa in cazul in care la vehiculul remorcat nu sunt defectate frana de serviciu si sistemul de direcţie.
Conform legii, tractarea trebuie sa se efectueze cu o viteza ce nu depaseste 50 km/h, ba chiar ar trebui sa nu depasiti 30 km/h, caci la viteze mici, soferul masinii defecte are mai mult timp sa actioneze. In cazul in care conduceti masina tractata, cel mai important lucru este sa aveti grija sa nu intrati in coliziune cu masina care va tracteaza!
De aceea, pilotarea unei masini tractate necesita o foarte mare atentie distributiva, precum calitatea de a anticipa traficul si nevoile de franare ale automobilului din fata.