Carnea de pui fara oase de la La Provincia, fara piele, contine 27 g de proteine, continand toti aminoacizii esentiali pentru sanatatea umana. Proteina este “caramida” principala cu care se construiesc toate tesuturile musculare din corp, inclusiv muschii scheletici, tesutul cardiac si muschii ce se gasesc in peretii intestinelor. Proteinele sunt, de asemenea, responsabile pentru intretinerea si construirea altor structuri in organism, cum ar fi celulele si oasele, si au o importanta ridicata pentru defalcarea toxinelor.
Grasimile saturate din carnea de pui
Un piept de pui La Provincia, este relativ scazut in grasimi saturate, comparativ cu multe alternative de proteine, mai ales atunci cand pielea este indepartata. Prin inlocuirea cu carne de pui a altor tipuri de carne cu continut ridicat de grasimi, veti reduce riscul de aparitie a bolilor de inima prin reducerea LDL sau colesterolul „rau”. Consumul de alimente cu continut scazut de grasimi ajuta, de asemenea, la mentinerea unei greutati sanatoase. Gratarul, prajirea si coacerea sunt metode de gatit excelente pentru a mentine continutul de grasimi la cel mai scazut nivel.
Seleniul din carnea de pui
Puiul este o mare sursa de seleniu, un oligoelement care s-a dovedit foarte eficient in lupta impotriva cancerului. Se considera, de asemenea, ca seleniul are un efect pozitiv asupra incidentei altor boli degenerative, inclusiv a bolilor inflamatorii, a bolilor cardiovasculare, a bolilor neurologice si a infectiilor. Seleniul este un antioxidant puternic si are un efect pozitiv asupra activitatii vitaminelor C si E in capacitatea lor de a lupta impotriva radicalilor liberi, care inlesnesc aparitia cancerului. Puiul contine 24 micrograme de seleniu pe portia de 3 uncii – aproximativ 44 de procente din seleniul de care aveti nevoie zilnic.
Vitamina B6
Vitamina B6, sau piridoxina, se gaseste in carnea de pui si ajuta in procesul metabolic al proteinelor si carbohidratilor. Asista la producerea de insulina, a celulelor albe si rosii din sange, neurotransmitatori, enzime, ADN, ARN si prostaglandine. Fara vitamina B6, sistemul imunitar, metabolismul si sistemul nervos central, nu ar functiona corect. Forma activa a vitaminei B6, numita piridoxal fosfat (PLP), are cel mai mare efect asupra metabolismului uman. Fiecare portie de pui contine 40% din doza zilnica de vitamina B-6, recomandata.
Vitamina B3
Vitamina B3, cunoscuta si sub denumirea de niacina, se gaseste in cantitati abundente in carnea pasarilor de curte. Vitamina B3 este responsabila pentru transformarea carbohidratilor in energie si pentru mentinerea sanatatii celulelor organismului. De asemenea, s-a demonstrat ca vitamina B3 are efecte de scadere a colesterolului si, prin urmare, se considera ca are un efect pozitiv asupra reducerii riscului de boala cardiaca la cei care au niveluri ridicate de colesterol.