Scrie pentru noi

AcasăLifestyleAcasa la zeul soarelui

Acasa la zeul soarelui

Ultimele articole

Top 3 cadouri de Crăciun pe care să le oferi angajaților tăi

Crăciunul este perioada perfectă pentru a-ți arăta aprecierea față de angajații tăi. Dar ce...

Cum să optimizezi spațiul de depozitare cu camere frigorifice

Pentru a optimiza spațiul de depozitare folosind camere frigorifice, este important să înțelegem rolul...

Cu 600 E descoperi Rhodosul, punctul de intalnire a trei civilizatii. Plajele nesfarsite, peisajele spectaculoase si traditiile fac din mica insula o destinatie perfecta de vacanta.

Fie ca-ti plac sporturile nautice sau vanezi obiectivele turistice, ca-ti plac rezervatiile naturale sau plimbarile cu barca, aici ai parte de toate.

Cand ajungi prima data in Rhodos auzi de legenda potrivit careia insula e casa lui Helios, zeul soarelui. Iar cand sejurul tau aici se sfarseste, parasesti insula constient ca intre tine si acest petic de pamant s-a infiripat o frumoasa poveste de dragoste. Nu degeaba se spune ca Rhodosul e copilul Afroditei, zeita iubirii.

Localizarea unica a insulei, la intersectia estului cu vestul, ii creeaza o serie de avantaje comerciale si turistice. Urmele lasate de istoria bogata si tumultoasa a Rhodosului, au devenit comorile acestei regiuni binecuvantate.

Legendele spun ca insula a fost candva o fasie de pamant aruncata pe mare si oferita zeului Apollo, zeul Soare, acesta denumind-o dupa fiica sa, Rhodes. Zidurile vechii cetati pot fi vazute si astazi in orasul nou cladit, ce-i confera un aer medieval. In ciuda faptului ca in lupta cu timpul faimosul Colos din Rhodos – care strajuia intrarea in port – nu a rezistat, insula mai pastreaza urme ale trecutului care sa-ti potoleasca setea de cultura.

Vestul insulei, zona a vanturilor puternice uneori, e un adevarat paradis al surferilor. La polul opus se afla zona de est, zona de plaje una mai frumoasa ca alta. Faliraki, pentru nudisti, Kalithea – preferata tinerilor, Afandou – plaja din pietre sau Tsambika, cea mai luga dintre ele.

Cu 6 E te intorci in timp

Orasul medieval e un adevarat muzeu in aer liber, cu fortarete si castele, cu o aglomeratie nemaiintalnita de obiective turistice, cu strazi pitoresti si alei inguste, animate fie zi, fie noapte. La tot pasul intalnesti biserici bizantine care, cu frescele lor impunatoare, confirma faptul ca grecii au tinut dintotdeauna la originea si la religia lor, in ciuda invadatorilor care au esuat mereu in a-i supune.

Strabate strazile inguste ale orasului fortareata, viziteaza Palatul Grand Masters.

Continua-ti excursia cu un popas la locuinta lui Monte Smith, de unde poti admira panorama orasului Rhodos, a insulelor din imprejurimi si a tarmurilor coastelor turcesti. Tot aici se afla si Acropola orasului Rhodos de unde se poate vedea Templul lui Apollon, teatrul si stadionul stravechi unde au avut loc primele Jocuri Olimpice de pe insula. De asemenea, in acesta zona exista o serie de pesteri in care, pe vremuri, erau idolatrizate nimfele. Taxa de intrare intr-una din ele este de 6 E de persoana.

Valea Fluturilor si ferma de struti

Valea Fluturilor e una dintre cele mai rare rezervatii de acest fel din Europa. Vegetatia bogata, podurile de lemn asezate deasupra apelor cristaline, sutele de fluturi colorati in cele mai inedite ipostaze, altfel spus, aici vezi natura in adevarata ei splendoare.

In nordul Vaii Fluturilor, se afla Manastirea Kalopetros, unde merita sa faci o vizita macar pentru icoanele din lemn. De aici poti ajunge relativ repede pe Muntele Filerimos situat la 267 de metri deasupra nivelului marii, unde se poate vizita Manastirea Sfintei Fecioare Maria, pentru a face o plimbare pe cararea lui Isus Hristos, marginita de monumente care prezinta Patimile Mantuitorului, iar la capatul aleii este o Cruce mare de unde poti avea o vedere panoramica a intregului oras. Si pentru aceasta excursie tariful este de 5 E de persoana.

Iar daca vrei sa ai parte de o excursie 100% originala, mergi la Ferma de struti. Situata de asemenea in aporpierea Vaii Fluturilor, aici poti vedea cum sunt crescute pasarile si poti pleca si cu ceva suveniruri. Unde mai pui ca biletul de intrare costa doar 3 E.

Si imprejurimile merita vizitate

Iar daca ai reusit sa vezi intreg Rhodosul, imprejurimile merita si ele vizitate. La doar 55 de kilometri in estul insulei se afla oraselul Lindos, una dintre cele mai vechi asezari de pe insula. Si aici exista o Acropola, situata pe varful unei stanci abrupte, marginita de plaje. La poalele muntelui se gaseste o asezare alba cu o istorie de mii de ani. Totul iti atrage atentia: arhitectura traditionala, decoratiile de culoare alba ale caselor, strazile inguste pavate in alb si negru, mozaicul aleilor si al gradinilor.

Plimbarea pana sus la Acropole se poate face pe jos sau calare pe magar. Orasul Lindos are o istorie veche si interesanta de care veti fi informati pe parcursul excursiei. Nu rata Valea celor Sapte Primaveri, un tunel lung de 180 de metri care se termina cu o laguna. Il poti strabate daca platesti biletul de 25 E.

Tot la capitolul imprejurimi intra si Insula Symi, o mica bucata de pamant trecuta pe lista obiectivelor turistice importante datorita vietii marine. Pe insula poti vizita Manastirea Panormitis, biserica Arhanghelului Mihail – bogata in fresce bizantine, capitala – pitorescul oras Yalos, faimos pentru tavernele sale, dar si pentru magazinele de unde poti achizitiona diverse suveniruri. Pentru iubitorii plimbarilor pe mare se organizeaza croaziera pe coasta de est a insulei cu traseul Portul Mandraki, plajele Kalithea, Faliraki, Anthony Quinn’s si Stegna.

Lindos este bijuteria Rhodosului

„Sunt un mare iubitor de calatorii si un avid cautator de frumuseti ascunse, spune Mihai Persinaru, general manager la Xerox Romania. Tocmai de aceea incerc sa ocolesc statiunile turistice si sa gasesc acel �„ceva” care da farmec unei anume zone a Europei. Am vazut, in vacantele mele de pana acum, Spania, Grecia si Italia. De altfel, nu stau prea mult pe ganduri cand imi doresc sa revad locuri in care am fost deja. Asa s-a intamplat si cu Grecia, unde mi-am petrecut vacanta in acest an impreuna cu familia mea. De aceasta data insa am vizitat insula Rhodos, care mi-a fost recomandata cu multa caldura ca destinatie turistica.

Mi-au placut foarte mult micile sate grecesti de pe insula. Un loc in care istoria, fie ea antica sau medievala, iti iese in cale la tot pasul nu poate fi decat fascinant. Astfel ca m-a atras in mod deosebit Lindos unde nu numai sanctuarul antic al Athenei Lindia, dar si oraselul perfect conservat, cu mici vile albe din secolul al XVII-lea ce coboara catre mare, au un parfum arhaic cu totul special. De altfel, Lindos este numit, pe buna dreptate, bijuteria insulei Rhodos si este considerat unul dintre cele mai frumoase locuri din Grecia. Cetatea doriana din Kamiros, precum si Ialysos sau promontoriul de la Prasonissi sunt alte cateva locuri care mi-au placut in mod special. Am fost si in Valea Fluturilor, o zona salbatica, superba, in care, vara, se aduna mii de fluturi. Din pacate insa am fost ghinionisti: desi vremea a fost foarte buna, vantul s-a simtit toata saptamana, lucru care nu a fost tocmai placut.

Rhodos este locul ideal pentru cei care vor sa vada una dintre cele mai frumoase si mai pitoresti insule ale Greciei. Nu numai peisajele absolut superbe, dar si satele vechi, incarcate de istorie sau ruinele acropolelor si cetatilor antice vor placea cu siguranta oricui.

Cu cat si cu cine vezi Rhodos

480 E/pers. Pretul include 7 nopti cazare in camera dubla, regim demipensiune la hotel Grand 5*. Tariful include biletul de avion.
Prin Marshal

468 E/pers. Pretul include 7 nopti cazare in camera dubla, regim demipensiune la hotel Rhodos Palace 5*. Tariful include biletul de avion, transferuri si asistenta.
Prin Happy Tour

601 E/pers. Pretul include 7 nopti cazare camera dubla, regim demipensiune la hotel Kalitea Mare Palace 4*. Tariful include si transportul cu avionul.
Prin CMB Travel

Ultimele articole

Top 3 cadouri de Crăciun pe care să le oferi angajaților tăi

Crăciunul este perioada perfectă pentru a-ți arăta aprecierea față de angajații tăi. Dar ce...

Cum să optimizezi spațiul de depozitare cu camere frigorifice

Pentru a optimiza spațiul de depozitare folosind camere frigorifice, este important să înțelegem rolul...

Implant Mamar: O opțiune populară pentru creșterea încrederii

Implanturile mamelonare sunt o alegere populară pentru îmbunătățirea proporțiilor corporale și creșterea încrederii. Deși...

Optimizarea continutului, titlurilor si meta descrierilor pentru motoarele de cautare

In era digitala, unde prezenta online este un factor esential pentru succesul oricarui business,...

Mai multe articole similare

Top 3 cadouri de Crăciun pe care să le oferi angajaților tăi

Crăciunul este perioada perfectă pentru a-ți arăta aprecierea față de angajații tăi. Dar ce...

Cum să optimizezi spațiul de depozitare cu camere frigorifice

Pentru a optimiza spațiul de depozitare folosind camere frigorifice, este important să înțelegem rolul...

Implant Mamar: O opțiune populară pentru creșterea încrederii

Implanturile mamelonare sunt o alegere populară pentru îmbunătățirea proporțiilor corporale și creșterea încrederii. Deși...