BaniiNostri.ro Stiri Petrosani

Stiri Petrosani

Autor: Andrei Adam

Tichetele sociale ajung la beneficiarii din Petroșani prin poștă

Primăria Petroșani a început distribuția tichetelor sociale, care sunt acordate persoanelor vulnerabile din localitate cu ocazia Paștelui.

Trimise prin Poștă

În plină pandemie de coronavirus și în stare de urgență, cu serviciile ce presupun contactul cu publicul suspendate, tichetele sociale vor ajunge la beneficiari cu ajutorul poștașilor.

”Am început distribuirea prin poștă (vor fi aduse acasă la fiecare beneficiar de către poștași) a tichetelor sociale, în valoare de 70 de lei, pentru Sărbătorile de Paște. Cei care vor primi aceste tichete sociale sunt beneficiarii venitului minim garantat, beneficiari de cantină socială, cei care beneficiază de alocație pentru susținerea familiei, pensionarii ale căror venituri cumulate sunt mai mici sau egale cu suma de 1100 lei, persoanele cu handicap grav și accentuat care nu realizează alte venituri decât indemnizația de handicap și indemnizația lunară de însoțitor pentru persoanele cu handicap grav și șomerii indemnizați care beneficiază de venituri mai mici sau egale cu suma de 800 de lei și nu beneficiază de venit luna de completare”, informează primarul Tiberiu Iacob-Ridzi.… …

Primăria Petroșani a majorat contribuția pentru SMURD

Consilierii locali din municipiul Petroșani au aprobat, luni, majorarea contribuției pe care administrația locală o acordă, în fiecare an, Asociației Salvital- cea care coordonează activitatea SMURD în județul Hunedoara.

Contribuție crescută la 10 lei pe cap de locuitor

Primăria Petroșani a crescut de la 7 lei la 10 lei pe cap de locuitor contribuția pentru SMURD. Majorarea de luni vine după ce, în urmă cu câteva săptămâni, administrația locală din Petroșani majorase contribuția de la 5 la 7 lei.

În urma unei întâlniri ce a avut loc pe 9 martie, primarii prezenți la ședința cu conducerea Asociației Salvital, au fost de acord cu primarul Tiberiu Iacob-Ridzi care a propus ca fiecare primărie membră în Salvital să achite o contribuție de 10 lei pe cap de locuitor.… …

Secție redeschisă la spitalul din Petroșani. Personalul ”izolat” a revenit ”pe saloane”. ”Trebuie să ne protejăm ca să putem ajuta oamenii”

Prima secție închisă la Spitalul de Urgență din Petroșani a reintrat în program normal. Aceasta este secția în care a fost internată pacienta zero, confirmată COVID-19, venită din Italia și care a părăsit izolarea fără a anunța. Întregul personal de aici a fost testat epidemiologic și a stat în izolare.

Au revenit la program

Sfârșit de săptămână optimist pentru Spitalul de Urgență din Petroșani. Personalul care a stat în izolare din Secția de Neurologie a revenit la programul normal. După depășirea celor 14 zile de izolare și după infirmarea testelor epidemiologice, oamenii au reîmbracat halatele medicale.… …

”Zi de bine” a făcut ”un mare bine” spitalului din Petroșani. Măști cu protecție sporită și echipament pentru personalul medical

Campania de strângere de fonduri generată în jurul Spitalului de Urgență Petroșani continuă. Rezultatele apar de la o zi la altă. Asociația ”Zi de bine” din București a trimis o serie de echipamente pentru personalul medical, dar și pentru eficientizarea activității medicale.

”Zi de bine” face bine.

Un pas spre protecția sporită a cadrelor medicale. Produsele de bază cu care să se apere în fața virusului pandemic au început să ajungă în spitalele hunedorene. Asociația ”Zi de bine” a trimis, joi, o serie de echipamente care să vină în sprijinul activității cadrele mediale cu pacienții.

Măști cu protecție sporită, viziere, mănuși, botoșei, dar și pulsoximetre noi au ajuns deja în unitatea medicală din Valea Jiului.… …

Primăria Petroșani nu mai dă bani la biserici și sport și nici nu mai organizează zilele municipiului. Banii, redirecționați către spital și asistență socială

Administrația locală de la Petroșani a decis ca anul acesta să nu mai aloce bani către tineret, sport și culte. Renunță și la organizarea Zilelor Municipiului Petroșani. Economia de sute de mii de lei va fi redirecționată către domeniile care au acum nevoie de finanțare, asistența socială și Spitalul de Urgență Petroșani.

Tiberiu Iacob-Ridzi: Aceste sume sunt acum foarte importante pentru salvarea de vieți

Toate finanțările nerambursabile de la domeniile tineret, sport și culte ce urmau să fie finanțate de Primăria Petroșani vor fi redirecționate către spital și asistență socială. Nici ”Zilele Municipiului Petroșani” nu se mai organizează în 2020.… …

Petroșani. Parcuri și locuri de joacă închise, bănci ridicate

Populația nu prea ține cont de recomandările autorităților pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus. În atare condiții, administrațiile locale sunt nevoite să închidă locurile publice.

Nu vrem să ajungem ca Italia

Comitetul Local pentru Situații de Urgență Petroșani a decis, în ședința de luni, închiderea parcurilor și a locurilor de joacă de pe raza localității. Mai mult, în momentul în care se va topi zăpada, băncile de pe centrul civic vor fi ridicate. Petroșănenii nu vor mai putea astfel să „se odihnească„ pe zona pietonală.

”Sunt măsuri pe care le luăm pentru a preveni răspândirea virusului, pentru ca populația să mențină distanțarea socială.… …

Piața din Petroșani, dezinfectată zilnic

De circa o săptămână în municipiul Petroșani administrația locală dezinfectează străzile și locurile publice în încercarea de a limita răspândirea noului coronavirus.

Dezinfecție și la piață

Piața Centrală din Petroșani rămâne locul din care mulți dintre locuitori se aprovizionează cu fructe și legume, dar și cu carne de la carmangeriile din zonă. Numărul celor care trec prin piață este mare și, de aceea, este necesară dezinfecția zonei.

”Se efectuează dezinfecția la Piața Centrală. Aceste operațiuni se vor face zilnic, la sfârșitul programului”, spune Tiberiu Iacob-Ridzi, primarul municipiului Petroșani.… …

VIDEO. Actorii din Petroșani, solidari cu medicii de la spital

În aceste zile super eroii nu mai poartă pelerine, ci halate albe. Așa susțin actorii petroșăneni care au ținut să-și arate sprijinul față de echipa medicală de la Spitalul de Urgență Petroșani.

”Respect”

Prin mesajul video, echipa de la Teatrul Dramatic ID Sîrbu din Petroșani îți exprimă susținerea și solidaritatea față de cei aflați în linia I în lupta cu coronavirusul.

Actorii și-au suspendat reprezentanțiile încă dinainte de declararea stării de urgență, însă gândul lor se îndreaptă către medici.

”În aceste zile grele suntem alături de echipa medicală a spitalului din Petroșani. Noi, echipa Teatrului Dramatic ID Sîrbu, vă iubim, vă respectăm și vă ținem pumnii”, spune Cosmin Rădescu, managerul Teatrului Dramatic ID Sîrbu Petroșani.… …

Bani pentru fiecare dintre noi. Sănătatea nu are preț. Dai astăzi ca să trăiești mâine. Spitalul din Petroșani are nevoie de ajutor

Dacă până mai ieri teoria ”mie nu mi se poate întâmpla” era un imn național, de câteva săptămâni dușul rece al îmbolnăvirilor a venit ca un nou început. Un prim pas într-o nouă viață începută într-o situație de criză. Una medicală și, în egală măsură, umană. De aceea, astăzi nu mai este timp de analize prea mult. A venit momentul responsabilității individuale și instituționale. Astăzi facem noi, pentru spitale, ca mâine să mai putem să mai putem trăi. Să ne alegem direcția în care să mergem.

Sănătatea nu are preț. Ajută și tu! O faci pentru tine!

Pandemie COVID-19 a intrat în România peste tot. Spitalele au devenit acum ”pacienți direcți”, la concurență cu fiecare dintre noi.… …

Cardiologia Spitalului de Urgență Petroșani, închisă. Este cea de-a doua secție în această situație

A doua secție a Spitalului de Urgență Petroșani se închide în decurs de nici două săptămâni. Decizia vine după ce o asistentă medicală de pe această secție a fost diagnosticată ca infectată cu coronavirus.

Pacienți mutați pe alte secții, personal în izolare

Secția Cardiologie a SUP a fost închisă. Un cadru medical de aici a fost diagnosticat cu  coronavirus. Iar rezultatul testului a fost anunțat în cursul zilei de miercuri.

Directorul Spitalului de Urgență Petroșani, Alin Vasilescu, susține că pacienții care erau internați pe secția Cardiologie au fost redistribuiți pe alte secții.

Aproape 30 de persoane, încadrate pe secția de cardiologie, sunt acum în izolare la domiciliu.… …