Scrie pentru noi

AcasăLifestyleReteta falafel - Jamie Oliver, simplu de gatit!

Reteta falafel – Jamie Oliver, simplu de gatit!

Ultimele articole

Creșterea eficienței producției în Industria 4.0: Cum poți trece la nivelul următor

Industria 4.0 a transformat modul în care companiile produc, monitorizează și optimizează procesele. Digitalizarea...

Când să apelezi la servicii de curățenie externe?

Curățenia este o activitate esențială în viața de zi cu zi, indiferent că vorbim...

Chiftelutele vegetariene sunt cea mai comuna alegere pentru meniul zilnic din saptamanile lungi de post. Sunt usor de facut, gustoase si foarte versatile – le poti face cu sos, le poti consuma ca atare, alaturi de o salata sau invelite intr-o lipie aburinda, cu multe legume alaturi.

Iar variante sunt nenumarate, dintre care noi ti-am propus: Chiftelute cu soia si cartofi, Chiftelute de post cu legume, Chiftelute de cartofi si Chiftelute de post cu ciuperci si linte. Azi iti recomandam sa incerci o varianta mai exotica a clasicelor chiftelute, sub reteta lui Jamie Oliver: falafel.

Falafel este o mancare traditionala din Orientul Mijlociu si consta in chiftelute din naut prajite in baie de ulei si servite intr-o lipie, alaturi de salata, muraturi si/sau sos picant, in functie de reteta. Noi iti oferim baza – reteta pentru chiftelutele exotice – si ramane ca mai departe sa faci tu combinatiile magice.

Ai nevoie de:
O conserva de 400g de fasole
O conserva de 400g de naut
*atat fasolea, cat si nautul, pot fi preparate, bineinteles, in casa, insa varianta aceasta este mult mai rapida.
1 lamaie
1 lingura de harissa (o pasta iute, pe care o poti inlocui, la nevoie, cu o lingura de pasta de tomate in care ai adaugat o jumatate de lingurita de chilli sau de fulgi de ardei)
1 lingurita de allspice – il gasesti in magazinele de condimente sau il poti inlocui cu ce condimente preferi
1 lingura cu varf de faina
1 legatura de coriandru proaspat
Ulei de masline
Sare si piper dupa gust

Mod de preparare:
Scurge fasolea si nautul si pune-le in blender. Razuie coaja de la lamaie si adaug-o, alaturi de sare si piper, harissa, condimentele allspice, faina si tulpinile de la coriandru (frunzele le poti pastra pentru o salsa delicioasa).
Mixeaza pana ce obtii o pasta fina, apoi formeaza chiftelutele cu mainile ude. Prajeste-le in baie de lei, la foc iute, pana devin aurii si crocante deasupra.

Ultimele articole

Creșterea eficienței producției în Industria 4.0: Cum poți trece la nivelul următor

Industria 4.0 a transformat modul în care companiile produc, monitorizează și optimizează procesele. Digitalizarea...

Când să apelezi la servicii de curățenie externe?

Curățenia este o activitate esențială în viața de zi cu zi, indiferent că vorbim...

Skoda: O investiție sigură pe piața mașinilor la mâna a doua

Skoda a devenit, fără îndoială, un nume de referință pe piața auto, cunoscut pentru...

Cand sa deschizi conturi de economii pentru copii

Introducere: Importanța economisirii timpuriiDeschiderea unui cont de economii pentru copii este un pas crucial...

Mai multe articole similare

Creșterea eficienței producției în Industria 4.0: Cum poți trece la nivelul următor

Industria 4.0 a transformat modul în care companiile produc, monitorizează și optimizează procesele. Digitalizarea...

Când să apelezi la servicii de curățenie externe?

Curățenia este o activitate esențială în viața de zi cu zi, indiferent că vorbim...

Skoda: O investiție sigură pe piața mașinilor la mâna a doua

Skoda a devenit, fără îndoială, un nume de referință pe piața auto, cunoscut pentru...