Stiti bine ca exista nume traditionale pentru unele dintre nunti. De exemplu, implinirea a 50 de ani de casatorie este numita „Aniversarea nuntii de aur” sau pur si simplu „o aniversare de aur” sau „Nunta de aur”.A La modul general vorbind, dupa primul an de casatorie se sarbatoreste nunta de hartie, dupa 5 aE nunta de lemn, dupa 10 aE nunta de tinichea, dupa 25 de ani aE nunta de argint, dupa 50 de ani, asa cum am specificat deja aE nunta de aur, dupa 75 de ani aE nunta de diamant. Fiecare „material” are o semnificatia sa in aniversarea casatoriei.
Originile istorice ale aniversarilor de nunta dateaza din timpul Imperiului Roman. Vorbim deci despre rituri stravechi, ce isi au radacinile in perioada Imperiului Roman.Nunta de argint inseamna un sfert de veac impreuna: 25 de ani de casatorie. Ceea ce s-a mai pastrat si azi din acest rit al nuntii de argint s-a facut cunoscut mai ales in perioada medievala, pe teritoriul francez. Pe atunci, barbatii instariti le faceau cadou consoartelor o cununa fina din argint, simbol al dragostei trainice!
Iar numele aniversarilor ofera si indrumari pentru darurile potrivite sau traditionale pe care sotii si le ofera reciproc cu aceasta ocazie, si pe care le aduc si nasii, apropiatii si invitatii.
Nunta de argint – Simbol al longevitatii
Crestinii obisnuiesc ca, la acest prilej, sa reconstituie oarecum nunta care le-a unit destinele de la inceput, respectand, in mare parte, cam aceleasi traditii, cu straie speciale, nasi, invitati si toate celelalte. Ce difera este doar materialul din care sunt confectionate verighetele desigur. Celebrarea a 25 de ani de casnicie poate reprezenta o nunta in toata regula. La nunta de argint se merge in fata altarului, cu nasii si toti cei dragi. Numai ca ceea ce se intampla acolo nu este de fapt o noua nunta sau cununie religioasa, ci un moment in care sotii vin sa-i multumeasca lui Dumnezeu pentru dragostea lor si pentru trainicia ei. Oferindu-si noi simboluri, din a…
Citeste in continuare aici