Majoritatea femeilor gravide isi pun adesea intrebarea daca sa consume sau nu kiwi in timpul sarcinii. Kiwi este unul dintre fructele pe care o femeie insarcinata trebuie sa le includa in dieta. Kiwi este bogat in substante nutritive care pot ajuta in a avea o sarcina sanatoasa. Citeste mai departe pentru a sti mai multe despre beneficiile pentru sanatate ale fructelor kiwi pentru femeile gravide.
Incarcat cu o multime de nutrienti, acest fruct este foarte gustos, fiind o sursa buna de vitamine C, E si A si contine si fibre dietetice. Cantitatea de vitamina C prezenta in kiwi este de doua ori mai mare decat cantitatea prezenta intr-o portocala si de trei ori mai mare decat intr-un fruct de mango.
Nu contine colesterol si are un continut scazut in grasimi si zahar. Contine, de asemenea, fosfor, magneziu si cupru. Scopul acestui articol este de a oferi informatii cu privire la unele dintre beneficiile pe care le are consumul de kiwi in timpul sarcinii.
Este un fruct excelent pentru a fi inclus in dieta femeilor gravide din cauza ca are o multime de vitamine, minerale si nutrienti.
Beneficiile fructelor de kiwi in timpul sarcinii
Fructul de kiwi contine urmatoarele elemente nutritive, care sunt benefice pentru femeile gravide.
Acid folic – Kiwi este bogat in acid folic, un nutrient foarte important necesar pentru a fi consumat de catre femeile insarcinate. Acidul folic asigura dezvoltarea adecvata a organelor vitale de baza ale unui copil in pantece. Acidul folic este un membru al familiei vitaminei B si este cel mai important nutrient pentru producerea si mentinerea de celule noi. Aportul adecvat de acid folic este necesar pentru a preveni malformatii congenitale la copiii nenascuti, cum ar fi spina bifida, care este o terminologie medicala folosita pentru a desemna maduva spinarii, care nu a fost dezvoltata in intregime.
Medicii recomanda cu tarie ca femeile insarcinate sa consume alimente cu continut bogat de acid folic. Femeile care intentioneaza sa aiba un copil trebuie sa includa alimente bogate in acid folic in dieta lor cu cel putin o luna sau doua inainte de conceptie.
Fibre dietetice – Femeile care au in pantece un copil trebuie sa consume fibre dietetice. In timpul sarcinii aportul de fibre alimentare va reduce riscul de hemoroizi si constipatie. Consumul regulat de kiwi este de asemenea util pentru a preveni problemele digestive cum ar fi gaze, greata sau disconfort la nivelul stomacului.
Plus de energie- Kiwi este bogat in antioxidanti. Acesta contine vitamina C si D, ambele fiind capabile sa lupte cu diferite tipuri de radicali liberi din corp. Este un fruct excelent pentru cresterea nivelului de energie si consolidarea sistemului imunitar.
Cate este cantitatea zilnica recomandata de kiwi in timpul sarcinii?
Pentru a te asigura ca ai o sarcina sanatoasa si sigura, consuma 2-3 fructe de kiwi in fiecare zi. Daca suferi de alergie ereditara, gastrita sau alte probleme digestive evita consumul de kiwi in timpul sarcinii.