Scrie pentru noi

AcasăInternationalDe ce să nu călătorești fără asigurare medicală: Riscurile și beneficiile protecției

De ce să nu călătorești fără asigurare medicală: Riscurile și beneficiile protecției

Ultimele articole

Cum planifici bugetul personal pentru a-ți permite proceduri medicale mai costisitoare

În fața unor proceduri medicale costisitoare, planificarea bugetului devine esențială pentru asigurarea accesului la...

Investițiile în design-ul curții: Gresia de exterior versus pavelele, care sunt mai trainice?

Curtea unei case nu este doar un simplu spațiu exterior, ci o extensie a...

Călătoriile sunt adesea momente de relaxare, aventură și descoperire a unor locuri noi și culturi diferite. Cu toate acestea, în timp ce ne pregătim să plecăm în călătorie, adesea tindem să uităm sau să subestimăm importanța asigurării medicale pentru această perioadă. 

De ce să nu călătorești fără asigurare medicală? Este o întrebare care merită atenția noastră, deoarece există riscuri semnificative implicate în a călători fără protecția adecvată.

În acest articol, vom explora motivele pentru care asigurarea medicală în timpul călătoriilor este esențială.

Ce este o asigurare medicală de călătorie

O asigurare medicală de călătorie este un tip de poliță de asigurare care oferă acoperire pentru cheltuielile medicale și alte riscuri legate de sănătate care pot apărea în timpul călătoriilor. Această asigurare oferă o protecție vitală în situații neprevăzute sau de urgență care pot apărea în timpul călătoriilor, fie că este vorba despre călătorii de agrement, de afaceri sau chiar de studii.

Iată câteva aspecte importante legate de asigurarea medicală de călătorie:

 • Acoperirea cheltuielilor medicale: Aceasta este cea mai importantă componentă a asigurării de călătorie. Oferă acoperire pentru tratamentul medical în caz de accident sau boală pe parcursul călătoriei. Aceasta poate include costurile consultațiilor medicale, spitalizarea, medicamentele și alte intervenții medicale necesare.
 • Repatrierea medicală: Uneori, poate fi necesară repatrierea medicală, adică transferul în țara de origine pentru tratamentul continuu sau pentru a fi aproape de familie. Asigurarea medicală de călătorie poate acoperi și aceste costuri.
 • Anularea sau întârzierea călătoriei: Unele polițe de asigurare pot acoperi costurile legate de anularea sau întârzierea călătoriei din cauza unor evenimente neașteptate, cum ar fi boala sau decesul unui membru al familiei.
 • Pierderea sau deteriorarea bagajelor: Asigurarea de călătorie poate oferi protecție pentru bagaje în caz de pierdere, furt sau deteriorare.
 • Asistență de călătorie: Aceasta poate include servicii precum asistență medicală telefonică sau ajutor în găsirea unui spital sau medic în străinătate.
 • Acoperire pentru accidente și sporturi extreme: Dacă intenționați să faceți activități sportive extreme sau aventuroase în timpul călătoriei, asigurați-vă că polița de asigurare include o astfel de acoperire.

Importanța asigurării medicale de călătorie

Importanța asigurării medicale de călătorie

Susra foto

Asigurarea medicală de călătorie este de o importanță crucială în timpul călătoriilor din mai multe motive esențiale:

 • Acoperirea cheltuielilor medicale neprevăzute: O asigurare medicală de călătorie vă protejează financiar în cazul în care aveți nevoie de îngrijire medicală în timpul călătoriei. Chiar și o vizită simplă la medic sau o intervenție medicală minoră în străinătate pot genera costuri semnificative. Cu o asigurare medicală adecvată, veți evita să suportați aceste costuri din buzunar.
 • Reasigurarea pentru situații de urgență: În caz de accident sau boală gravă care necesită tratament de urgență sau repatriere medicală, asigurarea medicală de călătorie vă oferă suport financiar și logistic. Fără asigurare, astfel de situații pot avea consecințe financiare și personale devastatoare.
 • Pierdere sau deteriorare a bagajelor: Asigurarea de călătorie poate acoperi pagubele sau pierderea bagajelor, ceea ce vă ajută să înlocuiți bunurile personale esențiale în cazul unor astfel de incidente nefericite.
 • Anularea sau întârzierea călătoriei: Dacă trebuie să anulați sau să amânați călătoria din cauza unor evenimente neprevăzute, cum ar fi o boală sau deces în familie, asigurarea medicală de călătorie vă poate ajuta să recuperați costurile neprețuite ale biletelor de avion sau ale rezervărilor de cazare.
 • Asistența medicală de urgență: Multe polițe de asigurare de călătorie includ servicii de asistență medicală telefonică sau ajutor în găsirea unui spital sau medic în străinătate. Aceasta vă poate oferi liniștea și suportul necesar în situații de criză.
 • Condiții medicale preexistente: Dacă aveți condiții medicale preexistente, asigurarea de călătorie vă poate acoperi tratamentul și îngrijirea asociate acestora în timpul călătoriei, ceea ce este deosebit de important în cazul unor complicații neașteptate.
 • Liniștea și securitatea: Călătoria este mult mai plăcută și mai relaxantă atunci când știți că sunteți acoperit în caz de probleme de sănătate sau alte situații neprevăzute. Asigurarea medicală vă oferă această liniște și vă permite să vă bucurați cu adevărat de experiența călătoriei.

Unde poți face o asigurare de sănătate înainte de călătorie

Unde poți face o asigurare de sănătate înainte de călătorie

Sursa foto

Puteți obține o asigurare medicală de călătorie din mai multe surse, înainte de plecarea în călătorie. Iată câteva opțiuni pentru a achiziționa o asigurare de sănătate înainte de călătorie:

 • Companii de asigurări: Multe companii de asigurări oferă polițe specifice pentru călătorii. Puteți contacta compania de asigurări cu care sunteți deja asigurat pentru a verifica dacă aceasta oferă și acoperire pentru călătorii internaționale sau pentru a căuta o poliță nouă.
 • Agente de asigurări: Consultarea cu un agent de asigurări vă poate ajuta să găsiți cea mai potrivită poliță de asigurare pentru călătorie, în funcție de nevoile și circumstanțele dumneavoastră specifice.
 • Online: Există numeroase site-uri web și platforme online specializate în vânzarea de asigurări de călătorie. Puteți compara polițele și prețurile oferite de diferiți furnizori și să alegeți cea care vi se potrivește cel mai bine.
 • Bănci sau instituții financiare: Unele bănci sau instituții financiare oferă asigurări de călătorie ca parte a pachetelor lor de servicii pentru clienți.
 • Companiile de călătorii și agențiile de turism: Dacă rezervați o călătorie prin intermediul unei companii de călătorii sau agenții de turism, acestea pot oferi opțiuni pentru asigurare medicală de călătorie. Verificați detaliile și acoperirea oferite în pachetul de călătorie.

Asigurați-vă că citiți cu atenție termenii și condițiile poliței, astfel încât să înțelegeți exact ce acoperire oferă și ce nu acoperă. De asemenea, este important să verificați dacă asigurarea este valabilă în destinația dumneavoastră de călătorie și să furnizați toate informațiile corecte despre starea dumneavoastră de sănătate pentru a evita orice probleme în caz de reclamație.

Cât costă asigurarea

Costul unei asigurări de sănătate de călătorie în România variază în funcție de mai mulți factori, inclusiv:

 • Durata călătoriei: Costul va depinde de cât de lungă este călătoria. Polițele pot fi achiziționate pentru o călătorie scurtă sau pentru perioade mai lungi, cum ar fi o lună sau chiar un an.
 • Destinația: Costul poate varia în funcție de țara sau regiunea în care vă aflați. Zonele cu costuri mai mari ale serviciilor medicale pot avea și prime de asigurare mai mari.
 • Vârsta și starea de sănătate: Vârsta și eventualele condiții medicale preexistente pot influența costul asigurării. Persoanele mai în vârstă sau cu condiții medicale preexistente pot plăti prime mai mari.
 • Nivelul de acoperire: Există mai multe niveluri de acoperire disponibile în funcție de ce doriți să fie inclus în polița de asigurare. Cu cât alegeți mai multe beneficii și o acoperire mai extinsă, cu atât prima de asigurare va fi mai mare.
 • Numărul de persoane asigurate: Dacă călătoriți cu familia sau cu un grup de prieteni, puteți obține reduceri pentru polițele de grup, dar costul total va depinde de numărul de persoane asigurate.
 • Furnizorul de asigurări: Diferiți furnizori de asigurări pot avea tarife diferite pentru aceeași acoperire. Este recomandat să comparați ofertele de la mai mulți furnizori pentru a găsi cea mai bună ofertă.
 • Adițional la asigurare: Puteți opta pentru adăugarea de acoperiri suplimentare, cum ar fi asigurarea pentru echipamentul sportiv sau activități specifice (de exemplu, sporturi extreme), ceea ce poate influența costul total.

În medie, o asigurare de sănătate de călătorie în România poate începe de la aproximativ 10-20 de euro pentru o călătorie scurtă de câteva zile și poate ajunge la câteva sute de euro pentru o acoperire extinsă pe o perioadă mai lungă. 

Ultimele articole

Cum planifici bugetul personal pentru a-ți permite proceduri medicale mai costisitoare

În fața unor proceduri medicale costisitoare, planificarea bugetului devine esențială pentru asigurarea accesului la...

Investițiile în design-ul curții: Gresia de exterior versus pavelele, care sunt mai trainice?

Curtea unei case nu este doar un simplu spațiu exterior, ci o extensie a...

Voi ce faceti

Introducere la stilul de viata modern In epoca tehnologiei si a informatiei, stilul de viata...

De ce să renunț la factura pe hârtie și să optez pentru cea electronică?

În era digitală în care trăim, tehnologia a transformat multe aspecte ale vieții noastre...

Mai multe articole similare

Cum planifici bugetul personal pentru a-ți permite proceduri medicale mai costisitoare

În fața unor proceduri medicale costisitoare, planificarea bugetului devine esențială pentru asigurarea accesului la...

Investițiile în design-ul curții: Gresia de exterior versus pavelele, care sunt mai trainice?

Curtea unei case nu este doar un simplu spațiu exterior, ci o extensie a...

Voi ce faceti

Introducere la stilul de viata modern In epoca tehnologiei si a informatiei, stilul de viata...