Daca aveti un business in domeniul industriei alimentare sau in cea farmaceutica sau cosmetica, este foarte probabil sa aveti nevoie de o camera frigorifica. Buna functionare a afacerii dvs. depinde de calitatea sistemelor dvs. de racire. Dar cum alegeti cele mai bune camere frigorifice de refrigerare?
Ce este o camera frigorifica?
Este o camera special conceputa pentru depozitarea si conservarea alimentelor/produselor pentru perioade lungi de timp la temperaturi scazute. Printre produsele care sunt pastrate in mod normal in camerele frigorifice se regasesc: carnea, pestele, fructele si legumele, produsele lactate .
Camerele frigorifice sunt, in general, impartite in doua categorii: „pozitive”, adica camere cu temperaturi mai mari de 0 ° C; si cele „negative”, in care temperatura este mai mica de 0 ° C.
Anumite produse alimentare proaspete trebuie sa fie depozitate permanent la o temperatura redusa, incepand de la etapa de productie si pana la vanzarea lor in magazin.
Camerele frigorifice sunt, de asemenea, importante in industria medicala si farmaceutica, precum si pentru florarii.
Cele doua tipuri de camere frigorifice
Modulare si detasabile
Sunt realizate din panouri din diferite unitati prefabricate: pereti, panouri izolate modulare, plafoane, podele, usi, dulapuri si diverse accesorii. Echipamentul de refrigerare este adaptat acestor module.
Principalul avantaj este ca acest model de camera frigorifica poate fi desfacut si reasamblat in functie de circumstante si poate fi mutat atunci cand este necesar. Astfel de camera poate fi comandata foarte rapid pe TC Romania.
Camera din prefabricate, dar non detasabila
Acest tip de camera frigorifica are cel putin un perete alcatuit din panouri prefabricate. Se asambleaza la fata locului. Panourile sunt asamblate permanent si, prin urmare, nu pot fi demontate.