A face ciorba de pui a la grec este mult mai ușor decât crezi. Cu câteva ingrediente de bază și tehnica culinară potrivită, rezultatul este mult mai bun și mai economic decât dacă ai comanda-o de la orice unitate de catering cu livrare la domiciliu. Ca să nu mai vorbim de aromele atrăgătoare care parfumează casa în timpul gătitului!
Vrei să afli și tu rețeta? Intră pe site-ul La Provincia, pentru că o găsești acolo expusă într-un mod extrem de clar pentru oricine, fie el și începător în ale bucătăriei.
Dacă mai apoi îți dorești și altceva gustos de pregătit, poți cumpăra pui de la brandul menționat mai sus și să prepari un bulion de zile mari, la fel ca în marile restaurante din lume.
Ce este bulionul de pui?
Nimic altceva decât o supă extrem de concentrată, foarte nutritivă din toate punctele de vedere.
Un bulion este așadar un lichid gustos obținut prin fierberea oaselor sau a bucăților de carne de pui de calitate superioară (sau ambele) în apă cu legume și, la final, cu verdețuri, timp de aproximativ una până la trei ore. După care preparatul obținut se filtrează și se degresează.
Carnea de pui oferă aminoacizi prețioși pentru sănătatea omului, în timp ce oasele și cartilajele de pui furnizează în principal colagen. În timpul perioadei lungi de gătit la foc mic, acest colagen se transformă încetul cu încetul în gelatină. Din acest motiv, de cele mai multe ori bulioanele de pui se numesc uneori și jeleuri (varianta la temperatura camerei a piftiei binecunoscute).
Revenind însă la ciorba de pui a la grec, nu este deloc dificil ca să o prepari, mai ales dacă te iei după mulțimea de tutoriale gastronomice pe care le găsești pe net.
Indiferent ce stil de preparare alegi, ce rețetă clasică sau mai modernă, ar trebui ca să respecți câteva reguli de bază ce îți pot asigura succesul în bucătărie.
5 sfaturi pentru a prepara o supă sau o ciorbă de pui delicioasă
1. Rumenește ușor carnea de pui și legumele înainte de a le adauga în apă
Acest lucru permite să dezvolte mai multe arome îmbietoare, datorită rumenirii și caramelizării ingredientelor alimentare folosite.
2. Începe ca să gătești cu apa rece pentru a se fierbe mai lent carnea de pui și legumele
Este mai bine să acoperi carnea, oasele și legumele cu apă rece mai degrabă decât cu apă clocotită și să aduceți ușor totul la punctul de fierbere. Această procedură este unul dintre secretele care îți va garanta obținerea al final a unui lichid frumos și clar, de culoare aurie.
3. Elimină din când în când spuma în timpul procesului de fierbere
Spuma de culoare cenușie care apare pe suprafața vasului de fierbere este compusă în principal din proteinesolubile, care migrează de la oase și carne în apa utilizată la gătit. Aceste proteine se coagulează, apoi se ridică la suprafață, unde pot fi îndepărtate ușor din când în când prin degresare. Acest procedeu de îndepărtare a spumei îmbunătățește puțin chiar și gustul lichidului (care altfel ar putea ca să fie puțin amar) și aspectul său (devine mai clar).
4. Strecoară la final supa sau ciorba de pui rezultată și degreseaz-o parțial
Tehnica clasică pentru degresarea unui bulion, a unei supe ori ciorbe de pui durează un pic mai mult: constă în plasarea acestuia în frigider pentru câteva ore, pentru a putea îndepărta stratul de grăsime solidă care se formează la suprafață.
Pentru rapiditate, se poate filtra și degresa zeama cât este încă fierbinte. Doar turnați-o într-o strecurătoare căptușită cu un filtru de cafea, iar rezultatul te va uimi.
5. Păstrează totuși puțină grăsime în zeama de pui obținută
Multe dintre moleculele aromatice prezente în carnea de pui La Provincia, legume și verdețuri sunt solubile în grăsimi și nu în apă. Grăsimea captează aceste molecule gustoase și conduce aroma către zeamă Și mai direct spus: carnea de pui are gust de de pui datorită moleculelor conținute în grăsimile acestui tip de carne. Prin urmare, îndepărtarea întregii grăsimi dintr-o zeamă elimină și o parte din gustul său.
La fel ca bulionul, ciorba sau o supă de pui este realizată din carne și oase de pui, legume (morcovi, țelină, ceapă, praz, roșii) și ierburi aromatice (dafin, cimbru, pătrunjel, piper etc.)
Cumpără chiar azi pui La Provincia și dezlănțuiește-ți creativitatea culinară în bucătărie!